Halloumi met hot honey van de BBQ
It's hot hot hot! Met een kwartiertje heb jij deze halloumi met hot honey van de BBQ al gemaakt. Genieten!
Aan de slag
Week de tapasprikkers in water en steek de barbecue aan. Leg de stukken halloumi plat neer en snijd horizontaal doormidden. Snijd vervolgens elke plak in 3 gelijke stukken (per 12 porties), zodat je in totaal 12 plakken krijgt.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe samen met de honing, olie, het citroensap, de chilivlokken en eventueel zout in een kom. Voeg de plakken halloumi toe. Meng tot alles bedekt is en laat 15 min. marineren.
Steek de tapasprikkers tot de helft in de korte kant van de plakken halloumi. Gril de plakken halloumi ca. 5-6 min. op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege om. Besprenkel de halloumi met de rest van de marinade.
Halloumi met hot honey van de BBQ
It's hot hot hot! Met een kwartiertje heb jij deze halloumi met hot honey van de BBQ al gemaakt. Genieten!
bijgerecht
null porties
155 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Week de tapasprikkers in water en steek de barbecue aan. Leg de stukken halloumi plat neer en snijd horizontaal doormidden. Snijd vervolgens elke plak in 3 gelijke stukken (per 12 porties), zodat je in totaal 12 plakken krijgt.
Ris de blaadjes van de takjes tijm en doe samen met de honing, olie, het citroensap, de chilivlokken en eventueel zout in een kom. Voeg de plakken halloumi toe. Meng tot alles bedekt is en laat 15 min. marineren.
Steek de tapasprikkers tot de helft in de korte kant van de plakken halloumi. Gril de plakken halloumi ca. 5-6 min. op de barbecue tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege om. Besprenkel de halloumi met de rest van de marinade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
450 g halloumi kaas
2 takjes tijm
3 el honing
2 el arachideolie
1½ el citroensap
½ tl chilivlokken
Dit heb je nodig
grote tapasprikkers
barbecue