BBQ-geroosterde bloemkool met hot honey
De bbq-geroostere bloemkool laat je heel en de hot honey maak je lekker pittig met rode pepers.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de stelen en bladeren aan de bloemkool zitten, maar snijd een klein stukje van de onderkant van de bloemkool, zodat hij mooi rechtop kan staan. Breng een ruime pan met water en eventueel zout aan de kook. Plaats de bloemkool met behulp van een schuimspaan voorzichtig in de pan en kook 5 min. Neem uit de pan en laat 5 min. afkoelen. Dep droog met een schone theedoek.
Verwarm ondertussen de honing in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Verwijder de steelaanzetten van de rode pepers en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Voeg toe aan de honing en verwarm ca. 15-20 min. Zet het vuur uit en laat in 20-30 min. afkoelen. Schenk in de pot, proef en breng op smaak met de chilivlokken.
Ris ondertussen de blaadjes van de tijm. Je hebt 1½ tl (per bloemkool) nodig. Meng met de geitenkaas en olie. Leg de afgekoelde kool op de BBQ grillpan en bedek rondom met het geitenkaasmengsel. Druk goed aan. Rooster de bloemkool met de deksel op de barbecue 20-25 minuten.
Leg de bloemkool op een serveerschaal en besprenkel met 2-3 el van de hot honey. Serveer de rest ernaast.
BBQ-geroosterde bloemkool met hot honey
De bbq-geroostere bloemkool laat je heel en de hot honey maak je lekker pittig met rode pepers.
bijgerecht
null personen
435 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de stelen en bladeren aan de bloemkool zitten, maar snijd een klein stukje van de onderkant van de bloemkool, zodat hij mooi rechtop kan staan. Breng een ruime pan met water en eventueel zout aan de kook. Plaats de bloemkool met behulp van een schuimspaan voorzichtig in de pan en kook 5 min. Neem uit de pan en laat 5 min. afkoelen. Dep droog met een schone theedoek.
Verwarm ondertussen de honing in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Verwijder de steelaanzetten van de rode pepers en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Voeg toe aan de honing en verwarm ca. 15-20 min. Zet het vuur uit en laat in 20-30 min. afkoelen. Schenk in de pot, proef en breng op smaak met de chilivlokken.
Ris ondertussen de blaadjes van de tijm. Je hebt 1½ tl (per bloemkool) nodig. Meng met de geitenkaas en olie. Leg de afgekoelde kool op de BBQ grillpan en bedek rondom met het geitenkaasmengsel. Druk goed aan. Rooster de bloemkool met de deksel op de barbecue 20-25 minuten.
Leg de bloemkool op een serveerschaal en besprenkel met 2-3 el van de hot honey. Serveer de rest ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bloemkool
250 g vloeibare honing
2 rode pepers
½ tl chilivlokken
2 takjes verse tijm
200 g geitenkaas schijfjes
1 el milde olijfolie
Dit heb je nodig
barbecue
afsluitbare glazen pot
BBQ grillpan