Pitabroodjes met halloumi
Warme broodjes kaas met een frisse salade met peer.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de hazelnoten in de ovenschaal. Zet in de oven en leg de pitabroodjes ook in de oven. Bak ca. 10 min.
Snijd ondertussen de ongeschilde peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in ze in partjes. Meng de yoghurt en mayonaise in een kommetje. Pers de knoflook erboven. Snijd de dille fijn en voeg toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Neem de hazelnoten en pitabroodjes uit de oven. Hak de noten grof en snijd de broodjes open. Beleg de broodjes met wat veldsla, peer, artisjok en hazelnoot. Maak van de rest een salade.
Verhit de grillpan. Snijd de halloumi in 8 plakken en gril ze 3 min. Keer halverwege. Beleg de broodjes elk met een plakje Halloumi. Schenk er wat dressing over en serveer de salade en de rest van de dressing er apart bij.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Pitabroodjes met halloumi
Warme broodjes kaas met een frisse salade met peer.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de hazelnoten in de ovenschaal. Zet in de oven en leg de pitabroodjes ook in de oven. Bak ca. 10 min.
Snijd ondertussen de ongeschilde peren in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in plakjes. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in ze in partjes. Meng de yoghurt en mayonaise in een kommetje. Pers de knoflook erboven. Snijd de dille fijn en voeg toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
Neem de hazelnoten en pitabroodjes uit de oven. Hak de noten grof en snijd de broodjes open. Beleg de broodjes met wat veldsla, peer, artisjok en hazelnoot. Maak van de rest een salade.
Verhit de grillpan. Snijd de halloumi in 8 plakken en gril ze 3 min. Keer halverwege. Beleg de broodjes elk met een plakje Halloumi. Schenk er wat dressing over en serveer de salade en de rest van de dressing er apart bij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongebrande hazelnoten
8 pitabroodjes
2 handperen
400 g artisjokharten in blik
100 ml yoghurt
4 el mayonaise
½ teen knoflook
10 g verse dille
150 g veldsla
225 g halloumi kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
grillpan