Marokkaanse couscous met verse kruiden en granaatappel
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.Boen de helft van de limoen schoon, rasp er 2 tl groene schil af en pers daarna alle limoenen uit. Breng de kippenbouillon met de limoenrasp, boter en de honing aan de kook. Doe de couscous in een ovenschaal, schenk de honingbouillon erbij en laat de couscous in 15-20 min. gaar worden. Neem de couscous uit de oven en laat hem even afkoelen.
Snipper de sjalot en snijd de kruiden fijn. Schep de couscous om met het limoensap, de olie, sjalot en kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de granaatappel, knijp de helften uit boven een schaal en haal met een theelepeltje de laatste zaadjes eruit, niet de vliesjes. Besprenkel de couscoussalade met het granaatappelsap en strooi de granaatappelpitjes erover.
Granaatappel ontpitten
Instructievideo - 00:31 min.
Marokkaanse couscous met verse kruiden en granaatappel
bijgerecht
null personen
640 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC.Boen de helft van de limoen schoon, rasp er 2 tl groene schil af en pers daarna alle limoenen uit. Breng de kippenbouillon met de limoenrasp, boter en de honing aan de kook. Doe de couscous in een ovenschaal, schenk de honingbouillon erbij en laat de couscous in 15-20 min. gaar worden. Neem de couscous uit de oven en laat hem even afkoelen.
Snipper de sjalot en snijd de kruiden fijn. Schep de couscous om met het limoensap, de olie, sjalot en kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de granaatappel, knijp de helften uit boven een schaal en haal met een theelepeltje de laatste zaadjes eruit, niet de vliesjes. Besprenkel de couscoussalade met het granaatappelsap en strooi de granaatappelpitjes erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 limoenen
500 ml kippenbouillon van tablet
50 g ongezouten roomboter
3 el vloeibare honing
400 g couscous
2 sjalotten
30 g verse peterselie
15 g verse munt
15 g verse koriander
3 el traditionele olijfolie
1 granaatappel
Dit heb je nodig
ovenschaal (ca. 2 liter)