Eendenborst met granaatappel en citruscouscous
bewaar
bewaar

Eendenborst met granaatappel en citruscouscous

Wild van wild? Dan móet je deze frisse couscous met eendenborst proeven!

35 min. bereiden / 5 min. oventijd / 5 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de couscous met de kardemom en eventueel zout in een ruime schaal en schenk er 300 ml kokend water op. Roer door en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.

Snijd ondertussen met een scherp mes de schil van de grapefruit en sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen en wip het vruchtvlees er met het mes tussenuit. Voeg toe aan de couscous. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de couscous. Voeg de harissa en olie toe. Snijd de blaadjes koriander fijn en voeg toe. Meng door elkaar.

Snijd de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat er een ruitpatroon ontstaat. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets op de velkant op middelhoog vuur 5 min. Draai om en bak nog 1 min. Leg met de velkant naar boven in de ovenschaal. Bak ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. op een bord onder aluminiumfolie rusten.

Schep de couscous op een platte schaal. Halveer de granaatappel en sla met een houten lepel de pitjes eruit. Vang op. Snijd de eendenborstfilets in plakjes en leg op de couscous. Serveer met de granaatappelpitjes erop.

combinatietipLekker met sugarsnaps.

Granaatappel ontpitten

Instructievideo - 00:31 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Eendenborst met granaatappel en citruscouscous

Wild van wild? Dan móet je deze frisse couscous met eendenborst proeven!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig