Eendenborst met granaatappel en citruscouscous
Wild van wild? Dan móet je deze frisse couscous met eendenborst proeven!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de couscous met de kardemom en eventueel zout in een ruime schaal en schenk er 300 ml kokend water op. Roer door en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.
Snijd ondertussen met een scherp mes de schil van de grapefruit en sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen en wip het vruchtvlees er met het mes tussenuit. Voeg toe aan de couscous. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de couscous. Voeg de harissa en olie toe. Snijd de blaadjes koriander fijn en voeg toe. Meng door elkaar.
Snijd de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat er een ruitpatroon ontstaat. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets op de velkant op middelhoog vuur 5 min. Draai om en bak nog 1 min. Leg met de velkant naar boven in de ovenschaal. Bak ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. op een bord onder aluminiumfolie rusten.
Schep de couscous op een platte schaal. Halveer de granaatappel en sla met een houten lepel de pitjes eruit. Vang op. Snijd de eendenborstfilets in plakjes en leg op de couscous. Serveer met de granaatappelpitjes erop.
Granaatappel ontpitten
Instructievideo - 00:31 min.
Eendenborst met granaatappel en citruscouscous
Wild van wild? Dan móet je deze frisse couscous met eendenborst proeven!
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
35 min. bereiden
5 min. wachten
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de couscous met de kardemom en eventueel zout in een ruime schaal en schenk er 300 ml kokend water op. Roer door en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.
Snijd ondertussen met een scherp mes de schil van de grapefruit en sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen en wip het vruchtvlees er met het mes tussenuit. Voeg toe aan de couscous. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap toe aan de couscous. Voeg de harissa en olie toe. Snijd de blaadjes koriander fijn en voeg toe. Meng door elkaar.
Snijd de velkant van de eendenborstfilets kruislings in, zodat er een ruitpatroon ontstaat. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets op de velkant op middelhoog vuur 5 min. Draai om en bak nog 1 min. Leg met de velkant naar boven in de ovenschaal. Bak ca. 5 min. in de oven. Neem uit de oven en laat 5 min. op een bord onder aluminiumfolie rusten.
Schep de couscous op een platte schaal. Halveer de granaatappel en sla met een houten lepel de pitjes eruit. Vang op. Snijd de eendenborstfilets in plakjes en leg op de couscous. Serveer met de granaatappelpitjes erop.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g couscous
2 tl gemalen kardemom
300 ml kokend water
1 rode grapefruit
1 medium handsinaasappel
1 limoen
1 el harissa
3 el extra vierge olijfolie
15 g verse koriander
2 eendenborstfilets
1 granaatappel
Dit heb je nodig
aluminiumfolie
braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)