Kip met granaatappelsiroop
Aan de slag
Kook het granaatappelsap in een steelpan tot 1/3 in.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het elastiek en leg de kip in de ovenschaal. Bestrooi de kip met peper en zout. Bestrijk met 1/3 van het ingekookte sap. Verdeel 75 g boter in klontjes over de kip. Zet in de oven en bak in ca. 1 1/2 uur gaar. Bedruip elke 20 min. met het bakvet. Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid. Neem uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.
Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de kardemom, kaneel en koriander 1 min. Voeg de walnoten toe en bak 2 min. mee. Voeg de rest van het ingekookte sap toe en verwarm nog 2 min. Serveer bij de kip. Lekker met rijst en gegrilde aubergine.
Kip met granaatappelsiroop
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
50 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Kook het granaatappelsap in een steelpan tot 1/3 in.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het elastiek en leg de kip in de ovenschaal. Bestrooi de kip met peper en zout. Bestrijk met 1/3 van het ingekookte sap. Verdeel 75 g boter in klontjes over de kip. Zet in de oven en bak in ca. 1 1/2 uur gaar. Bedruip elke 20 min. met het bakvet. Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid. Neem uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten.
Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de kardemom, kaneel en koriander 1 min. Voeg de walnoten toe en bak 2 min. mee. Voeg de rest van het ingekookte sap toe en verwarm nog 2 min. Serveer bij de kip. Lekker met rijst en gegrilde aubergine.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 fles granaatappelsap
1 hele kip
100 g boter
1 tl kardemompoeder
½ tl gemalen kaneel
1 tl gemalen koriander
1 bakje walnoten
Dit heb je nodig
ovenschaal ca. 20 x 30 cm