Kip met knoflook en tijm
Aan de slag
Verwijder het elastiek van de kip. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 10 min. rondom bruin.
Pel de tenen knoflook en snijd in stukken. Voeg met de fond en tijm toe aan de kip. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat de kip in 1 1/2 uur op laag vuur gaar worden. Keer elke 30 min. Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid. De kip is gaar als de poten een beetje los zitten. Of gebruik een vleesthermometer: als het vlees binnenin de kip 70 °C is, is de kip gaar.
Neem de kip uit de pan en leg op een schaal. Bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Laat ondertussen de jus op hoog vuur tot de helft inkoken. Serveer de kip met de jus apart erbij. Lekker met aardappelpuree en broccoli.
Kip verdelen
Instructievideo - 01:04 min.
Kip met knoflook en tijm
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
30 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Verwijder het elastiek van de kip. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 10 min. rondom bruin.
Pel de tenen knoflook en snijd in stukken. Voeg met de fond en tijm toe aan de kip. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat de kip in 1 1/2 uur op laag vuur gaar worden. Keer elke 30 min. Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid. De kip is gaar als de poten een beetje los zitten. Of gebruik een vleesthermometer: als het vlees binnenin de kip 70 °C is, is de kip gaar.
Neem de kip uit de pan en leg op een schaal. Bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Laat ondertussen de jus op hoog vuur tot de helft inkoken. Serveer de kip met de jus apart erbij. Lekker met aardappelpuree en broccoli.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 hele kip
75 g boter
1 bol knoflook
1 pot gevogeltefond
1 bakje tijm