Kip met knoflook en tijm
bewaar
bewaar

Kip met knoflook en tijm

30 min. bereiden / 1 uur 30 min. wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Verwijder het elastiek van de kip. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de kip in 10 min. rondom bruin.

Pel de tenen knoflook en snijd in stukken. Voeg met de fond en tijm toe aan de kip. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat de kip in 1 1/2 uur op laag vuur gaar worden. Keer elke 30 min. Controleer na 1 uur regelmatig op gaarheid. De kip is gaar als de poten een beetje los zitten. Of gebruik een vleesthermometer: als het vlees binnenin de kip 70 °C is, is de kip gaar.

Neem de kip uit de pan en leg op een schaal. Bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Laat ondertussen de jus op hoog vuur tot de helft inkoken. Serveer de kip met de jus apart erbij. Lekker met aardappelpuree en broccoli.

Kip verdelen

Instructievideo - 01:04 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip met knoflook en tijm

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig