Kip met tuinkruiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het elastiek van de kip. Bestrooi de kip met peper en zout.
Rooster het brood in de broodrooster. Verkruimel en meng met de peterselie, bieslook, knoflook, 50 g boter en peper en zout. Vul hiermee de holte van de kip.
Verhit 75 g boter in de braadpan en bak de kip in 10 min. rondom goudbruin. Zet de pan ca. 1 1/2 uur in het midden van de oven. Bedruip de kip elke 20 min. met het bakvet. Keer na 1 uur. Controleer daarna regelmatig op gaarheid.
Neem de kip uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Lekker met gebakken aardappelen en gekookte bospeen.
Gebraden kip met citroen en kruiden maken
Instructievideo - 04:18 min.
Kip met tuinkruiden
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
120 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het elastiek van de kip. Bestrooi de kip met peper en zout.
Rooster het brood in de broodrooster. Verkruimel en meng met de peterselie, bieslook, knoflook, 50 g boter en peper en zout. Vul hiermee de holte van de kip.
Verhit 75 g boter in de braadpan en bak de kip in 10 min. rondom goudbruin. Zet de pan ca. 1 1/2 uur in het midden van de oven. Bedruip de kip elke 20 min. met het bakvet. Keer na 1 uur. Controleer daarna regelmatig op gaarheid.
Neem de kip uit de oven, bedek met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten. Lekker met gebakken aardappelen en gekookte bospeen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 hele kip
2 sneetjes witbrood
1 bakje platte peterselie
1 bakje bieslook
3 tenen knoflook
125 g boter
Dit heb je nodig
broodrooster, ovenvaste braadpan