Kip met ontbijtspek
bewaar
bewaar

Kip met ontbijtspek

10 min. bereiden / 1 uur 45 min. wachten

6 ingrediënten

Aan de slag

Laat de kip op kamertemperatuur komen. Verwijder het elastiek dat de poten bijeenhoudt. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi de kip met peper. Trek het brood in stukjes en snijd 6 plakjes spek in stukjes. Meng het brood met de stukjes spek, knoflook, rozemarijn en 2 el olie. Vul er de holte van kip mee. Bestrijk de kip met de resterende olie en bedek met het resterende spek.

Leg de kip met de borst naar beneden in de braadpan en zet de pan in het midden van de oven. Bedruip de kip elke 20 min. met het bakvet. Keer de kip na 45 min. oventijd om.

Controleer regelmatig op gaarheid. Neem de kip uit de oven en dek af met een deksel of met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten voordat je de kip gaat aansnijden.

Gebraden kip met citroen en kruiden maken

Instructievideo - 04:18 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip met ontbijtspek

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig