Kip met ontbijtspek
Aan de slag
Laat de kip op kamertemperatuur komen. Verwijder het elastiek dat de poten bijeenhoudt. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi de kip met peper. Trek het brood in stukjes en snijd 6 plakjes spek in stukjes. Meng het brood met de stukjes spek, knoflook, rozemarijn en 2 el olie. Vul er de holte van kip mee. Bestrijk de kip met de resterende olie en bedek met het resterende spek.
Leg de kip met de borst naar beneden in de braadpan en zet de pan in het midden van de oven. Bedruip de kip elke 20 min. met het bakvet. Keer de kip na 45 min. oventijd om.
Controleer regelmatig op gaarheid. Neem de kip uit de oven en dek af met een deksel of met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten voordat je de kip gaat aansnijden.
Gebraden kip met citroen en kruiden maken
Instructievideo - 04:18 min.
Kip met ontbijtspek
bijgerecht
null personen
580 kcal
10 min. bereiden
105 min. wachten
Aan de slag
Laat de kip op kamertemperatuur komen. Verwijder het elastiek dat de poten bijeenhoudt. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi de kip met peper. Trek het brood in stukjes en snijd 6 plakjes spek in stukjes. Meng het brood met de stukjes spek, knoflook, rozemarijn en 2 el olie. Vul er de holte van kip mee. Bestrijk de kip met de resterende olie en bedek met het resterende spek.
Leg de kip met de borst naar beneden in de braadpan en zet de pan in het midden van de oven. Bedruip de kip elke 20 min. met het bakvet. Keer de kip na 45 min. oventijd om.
Controleer regelmatig op gaarheid. Neem de kip uit de oven en dek af met een deksel of met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten voordat je de kip gaat aansnijden.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 hele kip
2 sneetjes witbrood
1 pakje ambachtelijk gerookt ontbijtspek
6 tenen knoflook
½ bakje rozemarijn
4 el olijfolie
Dit heb je nodig
braadpan