Vegan high tea

Vegan high tea

Serveer jij vegan cupcakes of scones bij je vegan high tea? Of ga je toch voor hartige hapjes, zoals een vegan bruschetta of bladerdeeghapjes? Goed nieuws: het mag én-én zijn! Bekijk alle vegan high tea-recepten.

Vegan cupcakes

Vegan cupcakes

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de baksoda en suiker. Meng met een garde de erwtendrank, olie, azijn en het vanille-aroma erdoor. Meng tot een egaal beslag.
  2. Verdeel het beslag met een ijsschep of 2 lepels over de vormpjes. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudgeel en gaar. Controleer of de cakejes gaar zijn door met de satéprikker in het midden van 1 cupcake te prikken. Komt deze er schoon uit, dan zijn ze gaar. Laat de cupcakes minimaal 15 min. afkoelen in de vorm.
  3. Laat ondertussen de kikkererwten goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. De kikkererwten gebruik je niet. Doe het kikkererwtenvocht, de agaragar, de helft van de blauwe bessen en een halve tube van de blauwe kleurstof (de rest van de kleurstoffen gebruik je niet) in een steelpan en breng aan de kook. Roer goed door met een garde zodat de agaragar oplost. Kook al roerend 1 min. Doe het mengsel in de kom van de keukenmachine (of gebruik de handmixer) en klop het op de hoogste stand in 5 min. zo dik mogelijk. Voeg al kloppend geleidelijk de poedersuiker toe. Dek de kom af met een bord en zet de meringue 5 min. in de koelkast om op te stijven.
  4. Schep met een lepel een bergje meringue op elke cupcake en garneer met de bramen, de rest van de blauwe bessen en de witte-chocoladehartjes uit de Dr. Oetker Chocofantasie.