Vegan 'pecan pie' bars
Vegan snack voor onderweg: zelfgemaakte pecan bars.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de havermout in de keukenmachine met het amandelmeel, de olie, maple syrup, ¾ van het vanille-extract en een snufje zout.
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Druk het havermoutmengsel met een spatel in de bakvorm. Druk goed aan zodat het overal gelijk bedekt is. Bak 20 min. in het midden van de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en laat staan tot gebruik.
Houd 9 hele pecannoten (per 9 stuks) apart. Hak de rest van de pecannoten fijn. Verhit een steelpan op middelhoog vuur. Bak de stukjes noot zonder olie of boter 2 min. Neem van het vuur, voeg de stroop, kaneel en de rest van het vanille-extract toe en meng goed.
Verdeel het stroopmengsel over de havermoutbodem. Verdeel de hele noten over de bovenkant. Laat 1 uur afkoelen buiten de koelkast. Zet vervolgens nog minimaal 1 uur in de koelkast. Snijd in 9 gelijke stukken.
Vegan pecan bars
Instructievideo - 00:38 min.
Vegan 'pecan pie' bars
Vegan snack voor onderweg: zelfgemaakte pecan bars.
null personen
340 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de havermout in de keukenmachine met het amandelmeel, de olie, maple syrup, ¾ van het vanille-extract en een snufje zout.
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Druk het havermoutmengsel met een spatel in de bakvorm. Druk goed aan zodat het overal gelijk bedekt is. Bak 20 min. in het midden van de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en laat staan tot gebruik.
Houd 9 hele pecannoten (per 9 stuks) apart. Hak de rest van de pecannoten fijn. Verhit een steelpan op middelhoog vuur. Bak de stukjes noot zonder olie of boter 2 min. Neem van het vuur, voeg de stroop, kaneel en de rest van het vanille-extract toe en meng goed.
Verdeel het stroopmengsel over de havermoutbodem. Verdeel de hele noten over de bovenkant. Laat 1 uur afkoelen buiten de koelkast. Zet vervolgens nog minimaal 1 uur in de koelkast. Snijd in 9 gelijke stukken.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g havermout
100 g amandelmeel
4 el zonnebloemolie
2 el ahornsiroop
2 tl vanille-extract
150 g ongebrande pecannoten
125 g biologische appel-peerstroop
½ el gemalen kaneel
Dit heb je nodig
keukenmachine
bakvorm (15 x 15 cm)
bakpapier