Vegan kerstkoekjes
De leukste aciviteit in de vakantie? Kerstkoekjes bakken! Kies zelf een vormpje uit en bakken maar.
Aan de slag
Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelmeel 3 min. tot goudgeel en laat afkoelen.
Doe de voor koken, bakken en braden, 40 g poedersuiker (per 20 stuks) en het vanille-extract in een kom en mix met een handmixer in 5 min. luchtig en romig.
Zeef de bloem boven de kom en mix op de laagste stand samen met het amandelmeel en een snufje zout in 1 min. tot een deeg. Rol het deeg op tot een rol van ca. 30 cm lang. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 165 °C. Neem de rol uit de koelkast en snijd in 20 plakken (per 20 porties) van ca. 1.5 cm dik (per 20 stuks). Rol elk plakje uit tot en snijd er sterren en kransjes uit met uitsteekvormpjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven. Let op dat ze niet bruin worden.
Haal uit de oven en laat in ca. 30 min. helemaal afkoelen. Doe de rest van de poedersuiker in een kommetje en rol de koekjes erdoor zodat ze helemaal bedekt zijn met poedersuiker.
Vegan kerstkoekjes
De leukste aciviteit in de vakantie? Kerstkoekjes bakken! Kies zelf een vormpje uit en bakken maar.
null porties
95 kcal
25 min. bereiden
60 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelmeel 3 min. tot goudgeel en laat afkoelen.
Doe de voor koken, bakken en braden, 40 g poedersuiker (per 20 stuks) en het vanille-extract in een kom en mix met een handmixer in 5 min. luchtig en romig.
Zeef de bloem boven de kom en mix op de laagste stand samen met het amandelmeel en een snufje zout in 1 min. tot een deeg. Rol het deeg op tot een rol van ca. 30 cm lang. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 30 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 165 °C. Neem de rol uit de koelkast en snijd in 20 plakken (per 20 porties) van ca. 1.5 cm dik (per 20 stuks). Rol elk plakje uit tot en snijd er sterren en kransjes uit met uitsteekvormpjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven. Let op dat ze niet bruin worden.
Haal uit de oven en laat in ca. 30 min. helemaal afkoelen. Doe de rest van de poedersuiker in een kommetje en rol de koekjes erdoor zodat ze helemaal bedekt zijn met poedersuiker.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
25 g amandelmeel
125 g ongezouten plantenmargarine
90 g poedersuiker
½ tl vanille-extract
150 g tarwebloem
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier