Vegan kerstkoekjes
bewaar
bewaar

Vegan kerstkoekjes

De leukste aciviteit in de vakantie? Kerstkoekjes bakken! Kies zelf een vormpje uit en bakken maar.

25 min. bereiden / 15 min. oventijd / 1 uur wachten

5 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelmeel 3 min. tot goudgeel en laat afkoelen.

Doe de voor koken, bakken en braden, 40 g poedersuiker (per 20 stuks) en het vanille-extract in een kom en mix met een handmixer in 5 min. luchtig en romig.

Zeef de bloem boven de kom en mix op de laagste stand samen met het amandelmeel en een snufje zout in 1 min. tot een deeg. Rol het deeg op tot een rol van ca. 30 cm lang. Dek af met vershoudfolie en laat ca. 30 min. rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 165 °C. Neem de rol uit de koelkast en snijd in 20 plakken (per 20 porties) van ca. 1.5 cm dik (per 20 stuks). Rol elk plakje uit tot en snijd er sterren en kransjes uit met uitsteekvormpjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven. Let op dat ze niet bruin worden.

Haal uit de oven en laat in ca. 30 min. helemaal afkoelen. Doe de rest van de poedersuiker in een kommetje en rol de koekjes erdoor zodat ze helemaal bedekt zijn met poedersuiker.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan kerstkoekjes

De leukste aciviteit in de vakantie? Kerstkoekjes bakken! Kies zelf een vormpje uit en bakken maar.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig