Vegan cinnamon rolls
bewaar
bewaar

Vegan cinnamon rolls

Van cinnamon rolls wordt iedereen blij. Laat staan dat deze ook nog eens vegan zijn!

25 min. bereiden / 45 min. oventijd

10 ingrediënten

Aan de slag

Zorg ervoor dat de plantaardige boter op kamertemperatuur is. Smelt 75 g boter in een kleine steelpan en meng 175 ml haverdrink, 1 tl vanille-extract, 30 g basterdsuiker en de appelciderazijn erdoor.

Meng 320 g bloem, de bakpoeder en het zout in een ruime kom. Roer het melk-mengsel in delen toe tot het goed gemengd is.

Bestuif het werkblad met de rest van de bloem. Kneed het deeg op het werkvlak ca. 2 min. tot het soepel en zacht is. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 25 x 35 cm.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de rest van de boter met de kaneel en de rest van de suiker tot een gladde pasta.

Bestrijk het deeg met een bakkwast met de kaneelboter. Rol het deeg vanaf de lange kant op en snijd de rol in 18 gelijke stukken. Leg de stukken op de snijkant naast elkaar in de ovenschaal. Bak de rolls in ca. 40-45 min. in de oven lichtbruin en gaar.

Meng ondertussen de poedersuiker met de rest van de haverdrink en de rest van het vanille-extract. Verdeel het glazuur over de warme kaneelbroodjes.

variatietipOok lekker met kardemom en oranjebloesem door het deeg. Voeg ze bij stap 1 toe.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan cinnamon rolls

Van cinnamon rolls wordt iedereen blij. Laat staan dat deze ook nog eens vegan zijn!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig