Vegan cinnamon rolls
Van cinnamon rolls wordt iedereen blij. Laat staan dat deze ook nog eens vegan zijn!
Aan de slag
Zorg ervoor dat de plantaardige boter op kamertemperatuur is. Smelt 75 g boter in een kleine steelpan en meng 175 ml haverdrink, 1 tl vanille-extract, 30 g basterdsuiker en de appelciderazijn erdoor.
Meng 320 g bloem, de bakpoeder en het zout in een ruime kom. Roer het melk-mengsel in delen toe tot het goed gemengd is.
Bestuif het werkblad met de rest van de bloem. Kneed het deeg op het werkvlak ca. 2 min. tot het soepel en zacht is. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 25 x 35 cm.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de rest van de boter met de kaneel en de rest van de suiker tot een gladde pasta.
Bestrijk het deeg met een bakkwast met de kaneelboter. Rol het deeg vanaf de lange kant op en snijd de rol in 18 gelijke stukken. Leg de stukken op de snijkant naast elkaar in de ovenschaal. Bak de rolls in ca. 40-45 min. in de oven lichtbruin en gaar.
Meng ondertussen de poedersuiker met de rest van de haverdrink en de rest van het vanille-extract. Verdeel het glazuur over de warme kaneelbroodjes.
Vegan cinnamon rolls
Van cinnamon rolls wordt iedereen blij. Laat staan dat deze ook nog eens vegan zijn!
null porties
180 kcal
25 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Zorg ervoor dat de plantaardige boter op kamertemperatuur is. Smelt 75 g boter in een kleine steelpan en meng 175 ml haverdrink, 1 tl vanille-extract, 30 g basterdsuiker en de appelciderazijn erdoor.
Meng 320 g bloem, de bakpoeder en het zout in een ruime kom. Roer het melk-mengsel in delen toe tot het goed gemengd is.
Bestuif het werkblad met de rest van de bloem. Kneed het deeg op het werkvlak ca. 2 min. tot het soepel en zacht is. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 25 x 35 cm.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de rest van de boter met de kaneel en de rest van de suiker tot een gladde pasta.
Bestrijk het deeg met een bakkwast met de kaneelboter. Rol het deeg vanaf de lange kant op en snijd de rol in 18 gelijke stukken. Leg de stukken op de snijkant naast elkaar in de ovenschaal. Bak de rolls in ca. 40-45 min. in de oven lichtbruin en gaar.
Meng ondertussen de poedersuiker met de rest van de haverdrink en de rest van het vanille-extract. Verdeel het glazuur over de warme kaneelbroodjes.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
140 g plantaardige ongezouten boter
195 ml ongezoete haverdrink
2 tl vanille-extract
180 g lichtbruine basterdsuiker
½ el appelciderazijn
360 g tarwebloem
½ tl zout
8 g bakpoeder
1 el gemalen kaneel
40 g poedersuiker
Dit heb je nodig
deegroller
bakkwast
ovenschaal (20 x 20 cm, ingevet)