Vegan citroencake
bewaar
bewaar

Vegan citroencake

Een smeuïge cake met de frisse smaak van citroen. Deze vegan citroen cake met glazuur heeft het allemaal.

10 min. bereiden / 45 min. oventijd / 1 uur wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de baksoda en suiker. Meng met een garde de haverdrink, olie, azijn en de helft van het vanille-extract erdoor en roer tot een egaal beslag.

Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak in het midden van de oven in ca. 40-45 min. goudgeel en gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake. Als deze er schoon en droog uitkomt, dan is de cake gaar. Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen in de vorm.

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 2 el -sap (per cake), de rest van het vanille-extract en de poedersuiker tot een glazuur. Giet het glazuur over de afgekoelde cake.

bereidingstipHet zuur van de appelciderazijn helpt de cake om te rijzen. Geen azijn in huis? Gebruik dan 1 el citroensap.
variatietipMeng voor extra citroensmaak het rasp van een schoongeboende citroen door het beslag.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan citroencake

Een smeuïge cake met de frisse smaak van citroen. Deze vegan citroen cake met glazuur heeft het allemaal.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig