Vegan citroencake
Een smeuïge cake met de frisse smaak van citroen. Deze vegan citroen cake met glazuur heeft het allemaal.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de baksoda en suiker. Meng met een garde de haverdrink, olie, azijn en de helft van het vanille-extract erdoor en roer tot een egaal beslag.
Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak in het midden van de oven in ca. 40-45 min. goudgeel en gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake. Als deze er schoon en droog uitkomt, dan is de cake gaar. Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen in de vorm.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 2 el -sap (per cake), de rest van het vanille-extract en de poedersuiker tot een glazuur. Giet het glazuur over de afgekoelde cake.
Vegan citroencake
Een smeuïge cake met de frisse smaak van citroen. Deze vegan citroen cake met glazuur heeft het allemaal.
null porties
335 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de baksoda en suiker. Meng met een garde de haverdrink, olie, azijn en de helft van het vanille-extract erdoor en roer tot een egaal beslag.
Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak in het midden van de oven in ca. 40-45 min. goudgeel en gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake. Als deze er schoon en droog uitkomt, dan is de cake gaar. Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen in de vorm.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp, 2 el -sap (per cake), de rest van het vanille-extract en de poedersuiker tot een glazuur. Giet het glazuur over de afgekoelde cake.
bereidingstip:
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zelfrijzend bakmeel
½ tl baksoda
200 g kristalsuiker
200 ml ongezoete haverdrink
100 ml zonnebloemolie
1 el appelciderazijn
1½ el vanille-extract
1 citroen
150 g poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier
cakevorm (25 cm)
sateprikker