Plantaardige paasbroodjes met tutti frutti (advertorial)
Deze paasbroodjes zijn niet alleen vegan, maar bevatten ook nog eens tutti frutti. Dat is nog eens genieten!
25 min. bereiden / 25 min. oventijd / 2 uur 30 min. wachten
10 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de helft van de amandeldrink in een pan op laag vuur tot net lauwwarm. Doe het vuur uit en voeg de gist toe. Laat 10 min. staan tot het wat gaat bubbelen.
Snijd ondertussen de tutti frutti in kleine stukjes, doe in een kom en schenk er kokend water over tot ze onderstaan. Laat 15 min. wellen. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Snijd ondertussen 80 g Blue Band Heerlijk Romig (per 12 stuks) in kleine blokjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de rest van de amandeldrink, het gistmengsel, de boterblokjes, het citroenrasp, de bloem, basterdsuiker en het zout toe. Mix met een mixer met deeghaken op lage snelheid in ca. 10 min. tot een mooi deeg.
Meng de tutti frutti door het deeg. Dek af met vershoudfolie en laat het deeg op een warme plek rijzen tot het in omvang is verdubbeld (dit duurt ca. 2 uur).
Bestuif het werkblad met bloem, verdeel het deeg in 12 gelijke stukken (per 12 stuks) en rol deze tot bolletjes. Gebruik eventueel wat extra bloem als het te plakkerig is. Verdeel de bolletjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met vershoudfolie en laat op een warme plek rijzen tot ze grootte verdubbeld zijn (dit duurt ca. 30 min).
Verwarm de oven voor op 180 C. Bak de bolletjes in ca. 25 min. in de oven lichtbruin en gaar.
Verwarm 2 el abrikozenjam (per 12 stuks) met het water in een steelpan. Bestrijk de paasbroodjes met de verwarmde abrikozenjam en laat ca. 10. min. afkoelen. Serveer met de rest van de boter en abrikozenjam.
Plantaardige paasbroodjes met tutti frutti (advertorial)
Deze paasbroodjes zijn niet alleen vegan, maar bevatten ook nog eens tutti frutti. Dat is nog eens genieten!
null personen
315 kcal
25 min. bereiden
150 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de helft van de amandeldrink in een pan op laag vuur tot net lauwwarm. Doe het vuur uit en voeg de gist toe. Laat 10 min. staan tot het wat gaat bubbelen.
Snijd ondertussen de tutti frutti in kleine stukjes, doe in een kom en schenk er kokend water over tot ze onderstaan. Laat 15 min. wellen. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Snijd ondertussen 80 g Blue Band Heerlijk Romig (per 12 stuks) in kleine blokjes. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng de rest van de amandeldrink, het gistmengsel, de boterblokjes, het citroenrasp, de bloem, basterdsuiker en het zout toe. Mix met een mixer met deeghaken op lage snelheid in ca. 10 min. tot een mooi deeg.
Meng de tutti frutti door het deeg. Dek af met vershoudfolie en laat het deeg op een warme plek rijzen tot het in omvang is verdubbeld (dit duurt ca. 2 uur).
Bestuif het werkblad met bloem, verdeel het deeg in 12 gelijke stukken (per 12 stuks) en rol deze tot bolletjes. Gebruik eventueel wat extra bloem als het te plakkerig is. Verdeel de bolletjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Dek af met vershoudfolie en laat op een warme plek rijzen tot ze grootte verdubbeld zijn (dit duurt ca. 30 min).
Verwarm de oven voor op 180 C. Bak de bolletjes in ca. 25 min. in de oven lichtbruin en gaar.
Verwarm 2 el abrikozenjam (per 12 stuks) met het water in een steelpan. Bestrijk de paasbroodjes met de verwarmde abrikozenjam en laat ca. 10. min. afkoelen. Serveer met de rest van de boter en abrikozenjam.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 ml amandeldrink ongezoet
7 g gedroogde gist
175 g tuttifrutti
200 g Blue Band Heerlijk Romig
1 citroen
400 g tarwebloem
50 g lichte basterdsuiker
2 tl zout
100 g abrikozenjam
1 el water
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier