Vegan oliebollen
Met deze vegan oliebollen maak je al je gasten blij tijdens oud en nieuw!
Aan de slag
Doe de rozijnen in een kom. Schenk er het kokende water over en laat 10 min. staan. Giet af. Verwarm ondertussen de amandeldrink in een steelpan op laag vuur tot lauwwarm.
Doe de gist en suiker in een kom en roer de amandeldrink erdoor. Zeef de bloem boven een mengkom. Maak een kuiltje in de bloem en voeg het gistmengsel en zout toe. Roer met een houten lepel tot een samenhangend beslag. Meng de rozijnen door het beslag. Dek de kom af met een schone, warme en vochtige theedoek. Laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats tot het beslag in volume is verdubbeld.
Verhit de olie in een ruime pan tot 180 ºC of zet de frituurpan aan. Doop steeds 2 eetlepels in de olie, schep er hoopjes beslag mee en laat die in de olie zakken. Bak max. 4 oliebollen tegelijk in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker.
Vegan oliebollen
Met deze vegan oliebollen maak je al je gasten blij tijdens oud en nieuw!
null personen
210 kcal
45 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Doe de rozijnen in een kom. Schenk er het kokende water over en laat 10 min. staan. Giet af. Verwarm ondertussen de amandeldrink in een steelpan op laag vuur tot lauwwarm.
Doe de gist en suiker in een kom en roer de amandeldrink erdoor. Zeef de bloem boven een mengkom. Maak een kuiltje in de bloem en voeg het gistmengsel en zout toe. Roer met een houten lepel tot een samenhangend beslag. Meng de rozijnen door het beslag. Dek de kom af met een schone, warme en vochtige theedoek. Laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats tot het beslag in volume is verdubbeld.
Verhit de olie in een ruime pan tot 180 ºC of zet de frituurpan aan. Doop steeds 2 eetlepels in de olie, schep er hoopjes beslag mee en laat die in de olie zakken. Bak max. 4 oliebollen tegelijk in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g rozijnen
250 ml kokend water
500 ml amandeldrink naturel
14 g gedroogde gist
2 el kristalsuiker
500 g tarwebloem
1 tl zout
2 l arachideolie
3 el poedersuiker