Oliebollen met appel, rozijnen en krenten
Crazy party night gepland? Op deze goedgevulde oliebol kun je de hele nacht door.
Aan de slag
Houd 1 el bloem apart. Doe voor het basisbeslag de rest van de bloem in een beslagkom en schep de gist, suiker, kaneel en het zout erdoor. Klop het ei los. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en schenk het losgeklopte ei erin. Schenk al roerend met een houten lepel of kloppend met een mixer de melk erbij. Blijf roeren of kloppen tot een glad beslag ontstaat. Rasp voor de vulling de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de appel in blokjes en de sukade in stukjes. Besprenkel de blokjes appel in een kom met citroensap en schud ze om met het citroenrasp, de rozijnen, de krenten, de sukade en de bloem. Roer door het beslag, dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag op een warme tochtvrije plaats 1 uur rijzen, tot het volume verdubbeld is.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C. Doop de ijsbolletjestang in de hete olie en schep uit het gerezen beslag een bolletje. Frituur 4 à 5 oliebollen tegelijk in ca. 5 min. tot ze goudbruin en gaar zijn. Keer de oliebollen halverwege de baktijd, als ze dat niet vanzelf doen. Neem de bollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een met keukenpapier bekleed vergiet uitlekken. Laat de frituurolie eerst weer op de juiste temperatuur komen, voordat je de volgende serie oliebollen gaat bakken. Leg de oliebollen op een schaal en bestrooi ze royaal met poedersuiker.
Oliebollen met appel rozijnen en krenten
Instructievideo - 02:49 min.
Oliebollen met appel, rozijnen en krenten
Crazy party night gepland? Op deze goedgevulde oliebol kun je de hele nacht door.
null porties
165 kcal
35 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Houd 1 el bloem apart. Doe voor het basisbeslag de rest van de bloem in een beslagkom en schep de gist, suiker, kaneel en het zout erdoor. Klop het ei los. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en schenk het losgeklopte ei erin. Schenk al roerend met een houten lepel of kloppend met een mixer de melk erbij. Blijf roeren of kloppen tot een glad beslag ontstaat. Rasp voor de vulling de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de appel in blokjes en de sukade in stukjes. Besprenkel de blokjes appel in een kom met citroensap en schud ze om met het citroenrasp, de rozijnen, de krenten, de sukade en de bloem. Roer door het beslag, dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag op een warme tochtvrije plaats 1 uur rijzen, tot het volume verdubbeld is.
Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C. Doop de ijsbolletjestang in de hete olie en schep uit het gerezen beslag een bolletje. Frituur 4 à 5 oliebollen tegelijk in ca. 5 min. tot ze goudbruin en gaar zijn. Keer de oliebollen halverwege de baktijd, als ze dat niet vanzelf doen. Neem de bollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een met keukenpapier bekleed vergiet uitlekken. Laat de frituurolie eerst weer op de juiste temperatuur komen, voordat je de volgende serie oliebollen gaat bakken. Leg de oliebollen op een schaal en bestrooi ze royaal met poedersuiker.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g tarwebloem
7 g gedroogde gist
1 tl kristalsuiker
1 tl kaneel
1 tl zout
1 middelgroot scharrelei
500 ml halfvolle melk
1 citroen
1 jonagold appel
50 g sukade
100 g rozijnen
50 g krenten
1 el tarwebloem
1 l arachideolie
5 el poedersuiker
Dit heb je nodig
ijsbolletjestang