Vegan pannenkoeken
Pannenkoeken maken maar dan vegan: gebruik bijvoorbeeld plantaardige zuivel voor het beslag en olie voor het bakken, en dan ben je er zo.
Aan de slag
Zeef de bloem met het zout en de bakpoeder boven een grote beslagkom. Voeg de helft van de amandeldrink toe met de olie, vanillesuiker en kaneel en roer met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de amandeldrink erbij en klop opnieuw glad. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.
Verhit een beetje arachideolie (ca. 1 tl) in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond, zodat de hele bodem bedekt is.
Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag en voeg eventueel extra olie toe. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is. Besprenkel met de ahornsiroop.
Vegan pannenkoeken
Pannenkoeken maken maar dan vegan: gebruik bijvoorbeeld plantaardige zuivel voor het beslag en olie voor het bakken, en dan ben je er zo.
null personen
190 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Zeef de bloem met het zout en de bakpoeder boven een grote beslagkom. Voeg de helft van de amandeldrink toe met de olie, vanillesuiker en kaneel en roer met een garde tot een glad beslag. Schenk de rest van de amandeldrink erbij en klop opnieuw glad. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het beslag 30 min. staan.
Verhit een beetje arachideolie (ca. 1 tl) in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond, zodat de hele bodem bedekt is.
Laat de pannenkoek 2 min. op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 min. Herhaal met de rest van het beslag en voeg eventueel extra olie toe. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is. Besprenkel met de ahornsiroop.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g tarwebloem
¼ tl zout
1½ tl bakpoeder
400 ml amandeldrink ongezoet
2 el arachideolie
8 g vanillesuiker
4 el ahornsiroop