Vegan bananenbrood
bewaar
bewaar

Vegan bananenbrood

Geef je bananenbrood iets extra's met chiazaad en kokos. Wedden dat de plakjes zo op zijn?

15 min. bereiden / 45 min. oventijd / 1 uur wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de amandeldrink met het citroensap en laat staan tot gebruik.

Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zet het vuur uit. Pel en prak de bananen fijn.

Zeef het bakmeel en de baking soda boven een grote kom.

Meng de banaan, chiazaad, amandeldrink, kokosolie, 150 ml ahornsiroop (per bananenbrood), de helft van het citroenrasp, het vanille-extract en het zout erdoor.

Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar.

Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Prik de prikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen in de vorm.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. goudbruin.

Voeg de laatste minuut de rest van het ahornsiroop toe. Laat afkoelen op een bord.

Bestrijk de bovenkant van de cake met de kokosyochurt. Garneer met de geroosterde amandelen. Bestrooi met het kokosrasp en de rest van het citroenrasp.

bewaartipWil je de cake langer bewaren? Serveer de kokosyochurt, amandelen en kokosrasp erbij. Je kunt de cake ca. 2-3 dagen bewaren in een luchtdichte trommel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan bananenbrood

Geef je bananenbrood iets extra's met chiazaad en kokos. Wedden dat de plakjes zo op zijn?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig