Vegan bananenbrood
Geef je bananenbrood iets extra's met chiazaad en kokos. Wedden dat de plakjes zo op zijn?
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de amandeldrink met het citroensap en laat staan tot gebruik.
Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zet het vuur uit. Pel en prak de bananen fijn.
Zeef het bakmeel en de baking soda boven een grote kom.
Meng de banaan, chiazaad, amandeldrink, kokosolie, 150 ml ahornsiroop (per bananenbrood), de helft van het citroenrasp, het vanille-extract en het zout erdoor.
Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar.
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Prik de prikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen in de vorm.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. goudbruin.
Voeg de laatste minuut de rest van het ahornsiroop toe. Laat afkoelen op een bord.
Bestrijk de bovenkant van de cake met de kokosyochurt. Garneer met de geroosterde amandelen. Bestrooi met het kokosrasp en de rest van het citroenrasp.
Vegan bananenbrood
Geef je bananenbrood iets extra's met chiazaad en kokos. Wedden dat de plakjes zo op zijn?
null personen
315 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de amandeldrink met het citroensap en laat staan tot gebruik.
Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zet het vuur uit. Pel en prak de bananen fijn.
Zeef het bakmeel en de baking soda boven een grote kom.
Meng de banaan, chiazaad, amandeldrink, kokosolie, 150 ml ahornsiroop (per bananenbrood), de helft van het citroenrasp, het vanille-extract en het zout erdoor.
Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar.
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Prik de prikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen in de vorm.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. goudbruin.
Voeg de laatste minuut de rest van het ahornsiroop toe. Laat afkoelen op een bord.
Bestrijk de bovenkant van de cake met de kokosyochurt. Garneer met de geroosterde amandelen. Bestrooi met het kokosrasp en de rest van het citroenrasp.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
200 ml amandeldrink ongezoet
75 ml kokosolie
3 rijpe bananen
300 g zelfrijzend bakmeel
5 g baking soda
30 g chiazaad
175 ml ahornsiroop
1 tl vanille-extract
1 mespunt zout
95 g blanke garneeramandelen
150 g koelverse yochurt kokos ongezoet
3 el Puur Natuur kokosrasp
Dit heb je nodig
bakpapier
cakevorm (30 cm, ingevet)
sateprikker