Vegan cake
Cake maken zonder ei en boter? Kan prima! Je hebt 'm al in 10 min. in de oven staan.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zet het vuur uit.
Mix in een grote kom het bakmeel, de baking soda, suiker en het zout. Mix er met een garde de amandelmelk, kokosolie, vanille en azijn door.
Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudgeel en gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Prik de prikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen in de vorm.
Vegan cake
Cake maken zonder ei en boter? Kan prima! Je hebt 'm al in 10 min. in de oven staan.
nagerecht
null personen
195 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zet het vuur uit.
Mix in een grote kom het bakmeel, de baking soda, suiker en het zout. Mix er met een garde de amandelmelk, kokosolie, vanille en azijn door.
Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudgeel en gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Prik de prikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen in de vorm.
variatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g kokosolie
200 g zelfrijzend bakmeel
5 g baking soda
200 g kristalsuiker
1 mespunt zout
200 ml amandelmelk
1 tl vanille-extract
1 el appelciderazijn
Dit heb je nodig
handmixer
cakevorm (25 cm, ingevet)
satéprikker