Pistachecake met rijstdrank
Deze pistachecake is mooi van buiten én van binnen, want hij is vegan!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de kokosolie in een steelpan. Doe 100 g pistachenoten (per cake) in de keukenmachine en maal fijn. Zeef het bakmeel en meng met de baking soda, fijngemalen pistache noten, suiker en een snufje zout.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg de rijstdrank, kokosolie, 1 tl citroenrasp en 1 el -sap bij het droge mengsel en spatel voorzichtig door elkaar tot alles goed gemengd is.
Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Schep het beslag in de springvorm en bak ca. 40 min. in het midden van de oven of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat in ca. 2 uur helemaal afkoelen voor je de cake rondom losmaakt van de springvorm.
Hak ondertussen de rest van de pistachenoten grof. Bestuif de cake voor het serveren met behulp van een zeefje met de poedersuiker en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten.
Pistachecake met rijstdrank
Deze pistachecake is mooi van buiten én van binnen, want hij is vegan!
nagerecht
null personen
255 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de kokosolie in een steelpan. Doe 100 g pistachenoten (per cake) in de keukenmachine en maal fijn. Zeef het bakmeel en meng met de baking soda, fijngemalen pistache noten, suiker en een snufje zout.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Voeg de rijstdrank, kokosolie, 1 tl citroenrasp en 1 el -sap bij het droge mengsel en spatel voorzichtig door elkaar tot alles goed gemengd is.
Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Schep het beslag in de springvorm en bak ca. 40 min. in het midden van de oven of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat in ca. 2 uur helemaal afkoelen voor je de cake rondom losmaakt van de springvorm.
Hak ondertussen de rest van de pistachenoten grof. Bestuif de cake voor het serveren met behulp van een zeefje met de poedersuiker en bestrooi met de fijngehakte pistachenoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g kokosolie
125 g gepelde pistachenoten
200 g zelfrijzend bakmeel
5 g baking soda
125 g kristalsuiker
1 biologische citroen
250 ml rijstmelk
10 g poedersuiker
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
springvorm (Ø 24 cm, ingevet)
bakpapier
satéprikker 20 cm