Cake met limoenmascarpone
Dit luchtige toetje stamt rechtstreeks uit de Italiaanse keuken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de groene schil van de limoen en pers hem uit. Klop de boter met de suiker romig.
Klop de eieren een voor een door het boter-suikermengsel. Zeef het bakmeel. Schep het bakmeel en de maizena in delen bij het beslag en roer het er goed doorheen. Roer de limoenrasp door het beslag. Vet de springvorm in. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in 40-50 minuten gaar.
Laat de cake in de vorm afkoelen. Roer het limoensap en de poedersuiker door de mascarpone. Hak de pistachenootjes grof. Spatel de mascarponeroom over de cake en bestrooi het geheel met de pistachenoten.
Marmercake bakken
Instructievideo - 08:10 min.
Cake met limoenmascarpone
Dit luchtige toetje stamt rechtstreeks uit de Italiaanse keuken.
nagerecht
null porties
650 kcal
20 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de groene schil van de limoen en pers hem uit. Klop de boter met de suiker romig.
Klop de eieren een voor een door het boter-suikermengsel. Zeef het bakmeel. Schep het bakmeel en de maizena in delen bij het beslag en roer het er goed doorheen. Roer de limoenrasp door het beslag. Vet de springvorm in. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake in 40-50 minuten gaar.
Laat de cake in de vorm afkoelen. Roer het limoensap en de poedersuiker door de mascarpone. Hak de pistachenootjes grof. Spatel de mascarponeroom over de cake en bestrooi het geheel met de pistachenoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 limoen
225 g ongezouten roomboter
225 g witte basterdsuiker
4 middelgrote eieren
200 g zelfrijzend bakmeel
25 g maizena
100 g poedersuiker
200 g mascarpone
60 g gepelde pistachenoten
Dit heb je nodig
springvorm (∅ 24 cm)