Australische cake van Fokje
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Doe de rozijnen in een kom en voeg het kokende water toe. Laat ze 15 min. wellen. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Meng in een kom met een garde de rozijnen, suiker, kokos, eieren, stroop en het meel. Voeg de boter toe en meng tot een beslag.
Schenk het mengsel in de vorm en bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Controleer na 30 min. met de sateprikker of de cake gaar is: als de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar. Als dat niet het geval is, bak de cake nog 5 min. Laat afkoelen, bestrooi met poedersuiker en snijd in punten.
Marmercake bakken
Instructievideo - 08:10 min.
Australische cake van Fokje
null personen
465 kcal
35 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Doe de rozijnen in een kom en voeg het kokende water toe. Laat ze 15 min. wellen. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Meng in een kom met een garde de rozijnen, suiker, kokos, eieren, stroop en het meel. Voeg de boter toe en meng tot een beslag.
Schenk het mengsel in de vorm en bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Controleer na 30 min. met de sateprikker of de cake gaar is: als de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar. Als dat niet het geval is, bak de cake nog 5 min. Laat afkoelen, bestrooi met poedersuiker en snijd in punten.
combinatietip:
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g rozijnen
500 ml kokend water
200 g ongezouten roomboter
175 g witte basterdsuiker
55 g geraspte kokos
2 middelgrote eieren
2 el keukenstroop in pot
200 g zelfrijzend bakmeel
2 el poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (∅ 24 cm)
sateprikker