Vegan chocoladekoekjes
bewaar
bewaar

Vegan chocoladekoekjes

Chocoladekoekjes kun je blijven eten. En al helemaal als ze vegan zijn!

15 min. bereiden / 10 min. oventijd / 1 uur 15 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Hak de chocolade grof. Klop de zachte boter met de basterdsuiker, kristalsuiker, sojamelk en vanille-extract met de handmixer tot het goed gemengd is. Dit duurt ca. 30 sec.

Zeef de bloem, cacaopoeder, baking soda en zout erboven en kneed samen kort tot een samenhangend deeg. Voeg de chocolade toe en kneed kort door. Pak in vershoudfolie en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in 12 balletjes (per 12 personen). Verdeel de deegballetjes met voldoende tussenruimte over de bakplaat. Druk ze met je vingers een beetje plat tot een koekje van Ø 4 cm. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 10 min. gaar. Laat de koekjes 15 min. afkoelen op een rooster. 

bewaartip Je kunt de koekjes 4-5 dagen bewaren in een afsluitbare doos.
achtergrondinfoDisclaimer: Deze chocolade kan sporen van melk bevatten en is daarom niet lactosevrij. De hoeveelheid is echter verwaarloosbaar en dus heeft dit recept wel het label veganistisch gekregen.
bewaartipJe kunt de koekjes maken t/m stap 2 (het invriezen van de bolletjes deeg). Bewaar ze 3 maanden in de vriezer en ga verder bij stap 3 (bij het voorverwarmen van de oven) voor gebruik.

Vegan chocoladekoekjes

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan chocoladekoekjes

Chocoladekoekjes kun je blijven eten. En al helemaal als ze vegan zijn!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig