Vegan chocolade-hazelnootcrumble met stoofperen (advertorial)
Deze vegan stoofperencrumble is perfect voor kerst door de warme winterse smaken van pure chocolade, hazelnoten en speculaaskruiden. Maak dit recept helemaal af met een bolletje (vegan) vanille-ijs of champagnesorbetijs.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Snijd de margarine in blokjes van 1 cm en bewaar in de koelkast. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Hak de hazelnoten fijn en de chocolade grof.
Doe de suiker, bloem en het zout in een kom en meng goed. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Meng deze crumble met de hazelnoten.
Laat de stoofperen uitlekken, maar vang het vocht op. Snijd de peren in parten en meng met 50 ml vocht, het citroenrasp en de koekkruiden. Verdeel over de ramequins. Verdeel de crumble en chocolade erover. Bak de crumble in de oven in ca. 25 min. gaar en krokant. Garneer de crumble met de kokosyoghurt en muntblaadjes.
Vegan chocolade-hazelnootcrumble met stoofperen (advertorial)
Deze vegan stoofperencrumble is perfect voor kerst door de warme winterse smaken van pure chocolade, hazelnoten en speculaaskruiden. Maak dit recept helemaal af met een bolletje (vegan) vanille-ijs of champagnesorbetijs.
null personen
415 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ̊C. Snijd de margarine in blokjes van 1 cm en bewaar in de koelkast. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Hak de hazelnoten fijn en de chocolade grof.
Doe de suiker, bloem en het zout in een kom en meng goed. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen door het mengsel tot er grove deegkorrels ontstaan. Meng deze crumble met de hazelnoten.
Laat de stoofperen uitlekken, maar vang het vocht op. Snijd de peren in parten en meng met 50 ml vocht, het citroenrasp en de koekkruiden. Verdeel over de ramequins. Verdeel de crumble en chocolade erover. Bak de crumble in de oven in ca. 25 min. gaar en krokant. Garneer de crumble met de kokosyoghurt en muntblaadjes.
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
40 g plantaardige margarine
½ citroen
40 g hazelnoten
40 g Alter Eco 90% peru dark chocolate
30 g donkere basterdsuiker
60 g tarwebloem
¼ tl zout
700 g koelverse stoofpeertjes
½ tl kruidenmix koek en speculaas
4 el plantaardig alternatief voor yoghurt kokos
1 takje verse munt
Dit heb je nodig
ramequins (kleine ovenschaaltjes, Ø 9 cm)