Vegan chocolademuffins
Choco-heaven met een heerlijke kokos-kick: vegan muffins met aardbeien om van te smullen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak 150 g van de chocolade (per 12 stuks) grof. Meng de chocodrink met de olie en ⅔ van het vanille-extract in een grote kom. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout erboven en voeg de suiker toe. Meng tot een egaal beslag en spatel de gehakte chocolade erdoor.
Zet de papieren muffinvormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins in ca. 25 min. in de oven gaar. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Laat 30 min. afkoelen.
Meng ondertussen de kokos-gurt met de rest van het vanille-extract. Doe in de spuitzak, knip 2 cm van de onderkant af en decoreer de muffins ermee. Snijd de aardbeien in stukken en garneer de muffins ermee. Rasp de rest van de chocolade erover.
Vegan chocolademuffins
Choco-heaven met een heerlijke kokos-kick: vegan muffins met aardbeien om van te smullen!
null porties
350 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak 150 g van de chocolade (per 12 stuks) grof. Meng de chocodrink met de olie en ⅔ van het vanille-extract in een grote kom. Zeef de bloem, bakpoeder en het zout erboven en voeg de suiker toe. Meng tot een egaal beslag en spatel de gehakte chocolade erdoor.
Zet de papieren muffinvormpjes in de muffinvorm en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins in ca. 25 min. in de oven gaar. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar. Laat 30 min. afkoelen.
Meng ondertussen de kokos-gurt met de rest van het vanille-extract. Doe in de spuitzak, knip 2 cm van de onderkant af en decoreer de muffins ermee. Snijd de aardbeien in stukken en garneer de muffins ermee. Rasp de rest van de chocolade erover.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
165 g vegan pure chocolade 70%
300 ml plantaardig alternatief voor chocolademelk
150 ml zonnebloemolie
1½ tl vanille-extract
250 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
½ tl zout
150 g kristalsuiker
200 g plantaardige kokos gurt ongezoet
12 verse aardbeien
Dit heb je nodig
papieren muffinvormpjes
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
houten sateprikker 20 cm
spuitzak