Vegan aardbeientaart
Het ultieme zomergebak in een vegan jasje.
40 min. bereiden / 45 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten
11 ingrediënten
Aan de slag
Snijd 200 g margarine in stukjes. Doe met de bloem, 25 g maizena, het amandelmeel, 1 tl vanille-extract, 50 g kristalsuiker en het zout in de keukenmachine. Mix met korte pulsen tot een fijn, kruimelig deeg. Voeg beetje bij beetje 50 ml koud water toe en mix kort tot het deeg aan elkaar plakt. Neem uit de machine, kneed met koude handen kort door en vorm een bal. Dek af en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneed het deeg kort door en rol op een met bloem bestoven werkbank uit tot een cirkel van ca. Ø 35 cm.
Bekleed de quichevorm met het deeg (er mag ca. een ½ cm over de randjes gaan, het deeg krimpt in de oven). Snijd de rest van het deeg eraf. Prik gaatjes in het deeg, bekleed met bakpapier en vul met de bakbonen. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en bak de taart nog 15 min. Laat helemaal afkoelen op een rooster.
Doe ondertussen ⅔ van de sojadrink, de rest van het vanille-extract en de rest van de suiker in een steelpan. Verwarm op laag vuur, maar laat niet koken. Klop in een kom de rest van de sojadrink met de rest van de maizena tot een glad papje. Voeg toe aan de warme soja- drink. Zet het vuur iets hoger, breng aan de kook en blijf goed roeren tot er een stevige, dikke vla ontstaat. Dit duurt ca. 5 min.
Doe de vulling in een kom en voeg de rest van de margarine toe. Roer door tot de margarine gesmolten is. Dek af met vershoudfolie en laat afkoelen in de koelkast. Roer de afgekoelde vulling door en verdeel over de taartbodem. Verdeel de aardbeien in een cirkel en dakpansgewijs over de vulling. Bestrooi met wat muntblaadjes.
Vegan aardbeientaart
Het ultieme zomergebak in een vegan jasje.
nagerecht
null porties
445 kcal
40 min. bereiden
90 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Snijd 200 g margarine in stukjes. Doe met de bloem, 25 g maizena, het amandelmeel, 1 tl vanille-extract, 50 g kristalsuiker en het zout in de keukenmachine. Mix met korte pulsen tot een fijn, kruimelig deeg. Voeg beetje bij beetje 50 ml koud water toe en mix kort tot het deeg aan elkaar plakt. Neem uit de machine, kneed met koude handen kort door en vorm een bal. Dek af en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kneed het deeg kort door en rol op een met bloem bestoven werkbank uit tot een cirkel van ca. Ø 35 cm.
Bekleed de quichevorm met het deeg (er mag ca. een ½ cm over de randjes gaan, het deeg krimpt in de oven). Snijd de rest van het deeg eraf. Prik gaatjes in het deeg, bekleed met bakpapier en vul met de bakbonen. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en bak de taart nog 15 min. Laat helemaal afkoelen op een rooster.
Doe ondertussen ⅔ van de sojadrink, de rest van het vanille-extract en de rest van de suiker in een steelpan. Verwarm op laag vuur, maar laat niet koken. Klop in een kom de rest van de sojadrink met de rest van de maizena tot een glad papje. Voeg toe aan de warme soja- drink. Zet het vuur iets hoger, breng aan de kook en blijf goed roeren tot er een stevige, dikke vla ontstaat. Dit duurt ca. 5 min.
Doe de vulling in een kom en voeg de rest van de margarine toe. Roer door tot de margarine gesmolten is. Dek af met vershoudfolie en laat afkoelen in de koelkast. Roer de afgekoelde vulling door en verdeel over de taartbodem. Verdeel de aardbeien in een cirkel en dakpansgewijs over de vulling. Bestrooi met wat muntblaadjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
275 g plantaardige margarine
250 g tarwebloem
100 g maizena
50 g amandelmeel
3 tl Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract
110 g fijne kristalsuiker
½ tl zout
50 ml koud water
600 ml vanille sojadrink
500 g verse aardbeien
1 takje verse munt
Dit heb je nodig
keukenmachine
quichevorm (Ø 28 cm, ingevet)
bakpapier
bakbonen