Vegan trifle
Dezelfde feestelijke trifle als altijd, maar dan compleet vegan.
45 min. bereiden / 50 min. oventijd / 2 uur wachten
17 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zet het vuur uit. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers 1 helft uit.
Mix in een grote kom het bakmeel, de baking soda, ⅔ van de suiker en de helft van het zout. Mix er met een garde de amandelmelk, kokosolie, ⅓ van het vanille-extract, het citroenrasp en 1 el -sap (per trifle) door. Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudgeel en gaar.
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Prik de prikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar Laat de cake 15 min. in de vorm afkoelen. Stort op een rooster en laat in 45 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Maak ondertussen de custard. Meng de cacao, maizena, ⅙ van de suiker en de rest van het zout in een (steel)pan tot een egaal mengsel. Schenk de haverdrink cacao en de rest van de vanille erbij en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en indikken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat in ca. 10 min. in een bak koud water afkoelen tot kamertemperatuur. Roer af en toe.
Laat ondertussen de kersen uitlekken. Meng met de jam en snijd de cake in blokjes van 1 cm. Klop de cuisine soja met de rest van de suiker stijf.
Verdeel de helft van de cake over de bodem van de trifleschaal en besprenkel met de helft van de kersenlikeur. Verdeel de helft van de kersen, de helft van de custard en de variatie op yoghurt erover. Verdeel de rest van de cake erover en besprenkel met de rest van de likeur. Verdeel de rest van de kersen en de rest van de custard erover. Dek af met de opgeklopte cuisine soja. Zet de schaal min. 2 uur afgedekt in de koelkast.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen. Bestrooi de trifle met het amandelschaafsel en serveer.
Vegan trifle
Dezelfde feestelijke trifle als altijd, maar dan compleet vegan.
nagerecht
null personen
45 min. bereiden
120 min. wachten
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zet het vuur uit. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers 1 helft uit.
Mix in een grote kom het bakmeel, de baking soda, ⅔ van de suiker en de helft van het zout. Mix er met een garde de amandelmelk, kokosolie, ⅓ van het vanille-extract, het citroenrasp en 1 el -sap (per trifle) door. Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak in het midden van de oven in ca. 50 min. goudgeel en gaar.
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Prik de prikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar Laat de cake 15 min. in de vorm afkoelen. Stort op een rooster en laat in 45 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Maak ondertussen de custard. Meng de cacao, maizena, ⅙ van de suiker en de rest van het zout in een (steel)pan tot een egaal mengsel. Schenk de haverdrink cacao en de rest van de vanille erbij en breng al roerend aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken en indikken. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur en laat in ca. 10 min. in een bak koud water afkoelen tot kamertemperatuur. Roer af en toe.
Laat ondertussen de kersen uitlekken. Meng met de jam en snijd de cake in blokjes van 1 cm. Klop de cuisine soja met de rest van de suiker stijf.
Verdeel de helft van de cake over de bodem van de trifleschaal en besprenkel met de helft van de kersenlikeur. Verdeel de helft van de kersen, de helft van de custard en de variatie op yoghurt erover. Verdeel de rest van de cake erover en besprenkel met de rest van de likeur. Verdeel de rest van de kersen en de rest van de custard erover. Dek af met de opgeklopte cuisine soja. Zet de schaal min. 2 uur afgedekt in de koelkast.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen. Bestrooi de trifle met het amandelschaafsel en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g kokosolie
1 citroen
200 g zelfrijzend bakmeel
5 g baking soda
300 g fijne kristalsuiker
2 mespunten zout
200 ml amandeldrink ongezoet
3 tl Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract
2 el cacaopoeder
50 g maizena
500 ml Oatly! haverdrank cacao
700 g kersen zonder pit op siroop
6 el kersenjam
250 ml cuisine soja op te kloppen
150 ml Luxardo Marashino kersenlikeur
500 g Alpro Mild & Creamy Naturel ongezoet
2 el amandelschaafsel
Dit heb je nodig
bakpapier
cakevorm (30 cm, ingevet)
ronde metalen of glazen schaal (3 liter)