Chocoladecake uit de airfryer
Chocoladecake is altijd een goed idee. En nu maak je 'm ook nog eens vegan én in de airfryer!
Aan de slag
Zeef de bloem, suiker, baksoda, cacaopoeder en het zout boven een mengkom.
Meng in een tweede kom 80 ml olie (per cake), de amandeldrink, ahornsiroop en het vanille-extract.
Verwarm de airfryer voor op 160 °C. Vet de springvorm in met de rest van de olie en bekleed de bodem met bakpapier.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer 3 min. met een garde. Schep het beslag in de springvorm. Bak de cake ca. 1 uur in de airfryer.
Laat de cake 15 min. afkoelen, haal uit de springvorm en snijd horizontaal door. Verdeel de frambozenjam over de onderste cakelaag en leg de bovenste laag er weer op. Laat nog 15 min. afkoelen.
Snijd de cake in 8 punten en serveer.
Chocoladecake uit de airfryer
Chocoladecake is altijd een goed idee. En nu maak je 'm ook nog eens vegan én in de airfryer!
null personen
360 kcal
15 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Zeef de bloem, suiker, baksoda, cacaopoeder en het zout boven een mengkom.
Meng in een tweede kom 80 ml olie (per cake), de amandeldrink, ahornsiroop en het vanille-extract.
Verwarm de airfryer voor op 160 °C. Vet de springvorm in met de rest van de olie en bekleed de bodem met bakpapier.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en roer 3 min. met een garde. Schep het beslag in de springvorm. Bak de cake ca. 1 uur in de airfryer.
Laat de cake 15 min. afkoelen, haal uit de springvorm en snijd horizontaal door. Verdeel de frambozenjam over de onderste cakelaag en leg de bovenste laag er weer op. Laat nog 15 min. afkoelen.
Snijd de cake in 8 punten en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g tarwebloem
80 g fijne kristalsuiker
5 g baksoda
50 g cacaopoeder
½ tl zout
90 ml milde olijfolie
240 ml amandeldrink naturel
240 ml ahornsiroop
2 tl Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract
2 el frambozenjam
Dit heb je nodig
airfryer XL
springvorm ø 18 cm
bakpapier