Espresso martini-tiramisu
Het beste van 2 werelden: de onweerstaanbare combinatie van tiramisu met espresso martini.
Aan de slag
Splits de eieren. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop stijf met een mixer met schone, vetvrije garde.
Klop de dooiers met de suiker en het vanille-extract in een andere kom tot een luchtige crème. Schep de mascarpone er in delen door en spatel vervolgens voorzichtig het geklopte eiwit erdoor.
Schenk de espresso, de helft van de wodka en de helft van de koffielikeur in een diep bord. Doop de helft van de lange vingers 1 voor 1 volledig in de espresso en bedek de bodem van de schaal ermee.
Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en bestrooi met behulp van de (thee)zeef met ¼ van de cacaopoeder. Doop de rest van de lange vingers in de espresso en leg op de cacaolaag. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Deze laatste laag hoeft niet mooi glad te zijn. Bestuif ¼ van de cacaopoeder erover en laat minimaal 6 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Meng de rest van de koffielikeur en de rest van de wodka met de rest van de cacaopoeder. Besprenkel de tiramisu met wat van deze koffiesiroop en bestrooi met de mokkaboontjes. Serveer met de rest van de siroop apart erbij.
Espresso martini-tiramisu
Het beste van 2 werelden: de onweerstaanbare combinatie van tiramisu met espresso martini.
nagerecht
null personen
540 kcal
25 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Splits de eieren. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en klop stijf met een mixer met schone, vetvrije garde.
Klop de dooiers met de suiker en het vanille-extract in een andere kom tot een luchtige crème. Schep de mascarpone er in delen door en spatel vervolgens voorzichtig het geklopte eiwit erdoor.
Schenk de espresso, de helft van de wodka en de helft van de koffielikeur in een diep bord. Doop de helft van de lange vingers 1 voor 1 volledig in de espresso en bedek de bodem van de schaal ermee.
Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover en bestrooi met behulp van de (thee)zeef met ¼ van de cacaopoeder. Doop de rest van de lange vingers in de espresso en leg op de cacaolaag. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover. Deze laatste laag hoeft niet mooi glad te zijn. Bestuif ¼ van de cacaopoeder erover en laat minimaal 6 uur afgedekt in de koelkast opstijven.
Meng de rest van de koffielikeur en de rest van de wodka met de rest van de cacaopoeder. Besprenkel de tiramisu met wat van deze koffiesiroop en bestrooi met de mokkaboontjes. Serveer met de rest van de siroop apart erbij.
achtergrondinfo:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 middelgrote eieren
125 g fijne kristalsuiker
2 tl Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract
500 g mascarpone
180 ml espresso
4 el wodka
4 el Kahlua koffielikeur
250 g lange vingers
2 tl cacaopoeder
2 el mokkaboontjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
theezeefje