Vegan scones
Scones vegan? Tuurlijk, doen we! Flinke pot thee erbij en je bent brunch / high te ready.
Aan de slag
Snijd het koude plantaardig alternatief voor boter in blokjes. Doe het bakmeel, zout, de bakpoeder en suiker in een kom en meng.
Wrijf met je handen de blokjes boter door het meelmengsel tot het mengsel lijkt op broodkruim. Dit kan ook in een keukenmachine. Kneed vooral niet te lang.
Giet de sojadrink bij het meelmengsel tot het mengsel net samenkomt. Misschien houd je een beetje sojadrink over.
Vorm een platte schijf van het deeg, verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast om te rusten.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestuif het werkblad licht met bloem. Rol het deeg uit tot een plak van ca. 2 cm dik. Steek met een uitsteker of glas scones uit het deeg.
Leg de scones ondersteboven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de scones licht met sojadrink. Bak 15-20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Vegan scones
Scones vegan? Tuurlijk, doen we! Flinke pot thee erbij en je bent brunch / high te ready.
null personen
340 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Snijd het koude plantaardig alternatief voor boter in blokjes. Doe het bakmeel, zout, de bakpoeder en suiker in een kom en meng.
Wrijf met je handen de blokjes boter door het meelmengsel tot het mengsel lijkt op broodkruim. Dit kan ook in een keukenmachine. Kneed vooral niet te lang.
Giet de sojadrink bij het meelmengsel tot het mengsel net samenkomt. Misschien houd je een beetje sojadrink over.
Vorm een platte schijf van het deeg, verpak in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast om te rusten.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Bestuif het werkblad licht met bloem. Rol het deeg uit tot een plak van ca. 2 cm dik. Steek met een uitsteker of glas scones uit het deeg.
Leg de scones ondersteboven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de scones licht met sojadrink. Bak 15-20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
90 g Violife Vioblock ongezouten
350 g zelfrijzend bakmeel
¼ tl zout
1 tl bakpoeder
40 g fijne kristalsuiker
150 ml sojadrink ongezoet
Dit heb je nodig
vershoudfolie
ronde uitsteekvorm of glas (ø 7 cm)