Vegan cupcakes
Vrolijke vegan cupcakes maak je zonder ei of boter en mét een vegan meringue van blauwe bessen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C en verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de baksoda en suiker. Meng met een garde de erwtendrank, olie, azijn en het vanille-aroma erdoor. Meng tot een egaal beslag.
Verdeel het beslag met een ijsschep of 2 lepels over de vormpjes. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudgeel en gaar. Controleer of de cakejes gaar zijn door met de satéprikker in het midden van 1 cupcake te prikken. Komt deze er schoon uit, dan zijn ze gaar. Laat de cupcakes minimaal 15 min. afkoelen in de vorm.
Laat ondertussen de kikkererwten goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. De kikkererwten gebruik je niet. Doe het kikkererwtenvocht, de agaragar, de helft van de blauwe bessen en een halve tube van de blauwe kleurstof (de rest van de kleurstoffen gebruik je niet) in een steelpan en breng aan de kook. Roer goed door met een garde zodat de agaragar oplost. Kook al roerend 1 min. Doe het mengsel in de kom van de keukenmachine (of gebruik de handmixer) en klop het op de hoogste stand in 5 min. zo dik mogelijk. Voeg al kloppend geleidelijk de poedersuiker toe. Dek de kom af met een bord en zet de meringue 5 min. in de koelkast om op te stijven.
Schep met een lepel een bergje meringue op elke cupcake en garneer met de bramen, de rest van de blauwe bessen en de witte-chocoladehartjes uit de Dr. Oetker Chocofantasie.
Vegan cupcakes met blauwe bessenmeringue
Instructievideo - 00:55 min.
Vegan cupcakes
Vrolijke vegan cupcakes maak je zonder ei of boter en mét een vegan meringue van blauwe bessen!
null porties
275 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C en verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, de baksoda en suiker. Meng met een garde de erwtendrank, olie, azijn en het vanille-aroma erdoor. Meng tot een egaal beslag.
Verdeel het beslag met een ijsschep of 2 lepels over de vormpjes. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudgeel en gaar. Controleer of de cakejes gaar zijn door met de satéprikker in het midden van 1 cupcake te prikken. Komt deze er schoon uit, dan zijn ze gaar. Laat de cupcakes minimaal 15 min. afkoelen in de vorm.
Laat ondertussen de kikkererwten goed uitlekken in een zeef en vang het vocht op. De kikkererwten gebruik je niet. Doe het kikkererwtenvocht, de agaragar, de helft van de blauwe bessen en een halve tube van de blauwe kleurstof (de rest van de kleurstoffen gebruik je niet) in een steelpan en breng aan de kook. Roer goed door met een garde zodat de agaragar oplost. Kook al roerend 1 min. Doe het mengsel in de kom van de keukenmachine (of gebruik de handmixer) en klop het op de hoogste stand in 5 min. zo dik mogelijk. Voeg al kloppend geleidelijk de poedersuiker toe. Dek de kom af met een bord en zet de meringue 5 min. in de koelkast om op te stijven.
Schep met een lepel een bergje meringue op elke cupcake en garneer met de bramen, de rest van de blauwe bessen en de witte-chocoladehartjes uit de Dr. Oetker Chocofantasie.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g zelfrijzend bakmeel
5 g baksoda
200 g kristalsuiker
200 ml erwtendrink ongezoet
100 ml zonnebloemolie
1 el appel azijn
1 el vanillearoma
400 g kikkererwten in blik
5 g agaragar
100 g verse blauwe bessen
1 doosje Cake Decor regenboogkleurstoffen
90 g poedersuiker
50 g verse bramen
1 el Dr. Oetker Chocofantasie cupcake taart versiering
Dit heb je nodig
papieren cupcakevormpjes
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
sateprikker
zeef
keukenmachine of handmixer