Kerstcupcakes
Ho ho ho! Deze kerstcupcakes met botercrème en gouden accenten zijn perfect voor bij de kerstbrunch en maken elke kersttafel extra feestelijk!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop 60 g van de boter (per 6 stuks) met de suiker en vanillesuiker in 4 min. licht en luchtig met de mixer. Klop het ei erdoor en klop nog 3 min.
Verwarm de melk tot lauwwarm. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak de cupcakes in het midden van de oven in ca. 15-20 min. goudbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
Meng de rest van de boter met de poedersuiker en klop 6-8 min. met de mixer tot een egale en luchtige crème. Meng de helft met de rode kleurstof en de andere helft met de groene kleurstof. Schep de botercrèmes in 2 spuitzakken (of spoel 1 spuitzak tussendoor om) en verdeel in mooie toeven over de cakejes.
Versier de cupcakes met kerststrooisel en gouden balletjes.
Kerstcupcakes
Ho ho ho! Deze kerstcupcakes met botercrème en gouden accenten zijn perfect voor bij de kerstbrunch en maken elke kersttafel extra feestelijk!
null porties
390 kcal
15 min. bereiden
120 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop 60 g van de boter (per 6 stuks) met de suiker en vanillesuiker in 4 min. licht en luchtig met de mixer. Klop het ei erdoor en klop nog 3 min.
Verwarm de melk tot lauwwarm. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak de cupcakes in het midden van de oven in ca. 15-20 min. goudbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.
Meng de rest van de boter met de poedersuiker en klop 6-8 min. met de mixer tot een egale en luchtige crème. Meng de helft met de rode kleurstof en de andere helft met de groene kleurstof. Schep de botercrèmes in 2 spuitzakken (of spoel 1 spuitzak tussendoor om) en verdeel in mooie toeven over de cakejes.
Versier de cupcakes met kerststrooisel en gouden balletjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
185 g ongezouten roomboter
60 g kristalsuiker
1 tl vanillesuiker
1 middelgroot ei
2 el halfvolle melk
60 g zelfrijzend bakmeel
75 g poedersuiker
2 tubes Cake Decor regenboogkleurstoffen
3 tl kerststrooisel goud
3 tl gouden balletjes
Dit heb je nodig
papieren cupcakevormpjes
spuitzak met kartelmondje