Vegan miniwentelteefjes met aardbeien en kiwi
bewaar
bewaar

Vegan miniwentelteefjes met aardbeien en kiwi

Deze mini-wentelteefjes komen heel goed uit als je tijdens de paasbrunch het liefst van alles een beetje proeft!

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Laat de kikkererwten goed uitlekken in een zeef en vang het vocht (aquafaba) op. Klop met een garde het kikkererwtenvocht met ⅔ van de bruine suiker, de maizena en de helft van de koekkruiden ca. 1 min. tot schuimig. De kikkererwten worden niet gebruikt.

Snijd elk sneetje brood kruislings in 4 stukken. Wentel het brood door het aquafabamengsel.

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en schil de kiwi’s. Snijd het fruit in kleine blokjes van een halve cm en meng in een kom tot een fruitsalsa.

Verhit de helft van de plantaardige boter in een grote koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Neem ze uit de pan, verhit de rest van de plant aardige boter en bak de rest van de wentelteefjes goudbruin.

Meng ondertussen de rest van de suiker met de rest van de koekkruiden. Verdeel de wentelteefjes over 4 borden en bestrooi met de koekkruidensuiker, de fruitsalade en het amandelschaafsel.

algemeenWentelteefjes zijn ideaal om oud brood op te maken.
algemeenGebruik de kikkererwten in een stoof.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan miniwentelteefjes met aardbeien en kiwi

Deze mini-wentelteefjes komen heel goed uit als je tijdens de paasbrunch het liefst van alles een beetje proeft!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig