Vegan miniwentelteefjes met aardbeien en kiwi
Deze mini-wentelteefjes komen heel goed uit als je tijdens de paasbrunch het liefst van alles een beetje proeft!
Aan de slag
Laat de kikkererwten goed uitlekken in een zeef en vang het vocht (aquafaba) op. Klop met een garde het kikkererwtenvocht met ⅔ van de bruine suiker, de maizena en de helft van de koekkruiden ca. 1 min. tot schuimig. De kikkererwten worden niet gebruikt.
Snijd elk sneetje brood kruislings in 4 stukken. Wentel het brood door het aquafabamengsel.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en schil de kiwi’s. Snijd het fruit in kleine blokjes van een halve cm en meng in een kom tot een fruitsalsa.
Verhit de helft van de plantaardige boter in een grote koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Neem ze uit de pan, verhit de rest van de plant aardige boter en bak de rest van de wentelteefjes goudbruin.
Meng ondertussen de rest van de suiker met de rest van de koekkruiden. Verdeel de wentelteefjes over 4 borden en bestrooi met de koekkruidensuiker, de fruitsalade en het amandelschaafsel.
Vegan miniwentelteefjes met aardbeien en kiwi
Deze mini-wentelteefjes komen heel goed uit als je tijdens de paasbrunch het liefst van alles een beetje proeft!
null personen
250 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Laat de kikkererwten goed uitlekken in een zeef en vang het vocht (aquafaba) op. Klop met een garde het kikkererwtenvocht met ⅔ van de bruine suiker, de maizena en de helft van de koekkruiden ca. 1 min. tot schuimig. De kikkererwten worden niet gebruikt.
Snijd elk sneetje brood kruislings in 4 stukken. Wentel het brood door het aquafabamengsel.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en schil de kiwi’s. Snijd het fruit in kleine blokjes van een halve cm en meng in een kom tot een fruitsalsa.
Verhit de helft van de plantaardige boter in een grote koekenpan en bak de helft van de wentelteefjes in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Neem ze uit de pan, verhit de rest van de plant aardige boter en bak de rest van de wentelteefjes goudbruin.
Meng ondertussen de rest van de suiker met de rest van de koekkruiden. Verdeel de wentelteefjes over 4 borden en bestrooi met de koekkruidensuiker, de fruitsalade en het amandelschaafsel.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kikkererwten in blik
3 el donkere basterdsuiker
1 el maizena
2 tl koek- en speculaaskruiden
4 sneetjes wit brood
250 g aardbeien
2 kiwi's
25 g ongezouten plantenmargarine
20 g amandelschaafsel