Miniwortelsoep
bewaar
bewaar

Miniwortelsoep

Als voorgerecht tijdens het paasdiner of als onderdeel van je paasbrunch of high tea: deze vegan mini-wortelsoep is van alle markten thuis!

25 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de ui in kwarten en pel de tenen knoflook. Schil (per 4 personen) van 1 peen 16 dunne linten met de dunschiller en snijd wat overblijft en de rest van de peen in schuine stukken van 3 cm.

Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, knoflook en wortel 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma, kerrie en gerookte -paprikapoeder toe en roer door. Voeg (per 4 personen) 800 ml water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 15 min. koken tot de peen gaar is. Zet het vuur uit en pureer de soep glad.

Meng ondertussen de wortellinten, azijn en agavesiroop in een kom met de rest van het water. Dek af met een bord en hou apart in de koelkast.

Roer als de soep klaar is het zuur van de wortel en de havercrème erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kleine kommen of glaasjes en garneer met de wortellinten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Miniwortelsoep

Als voorgerecht tijdens het paasdiner of als onderdeel van je paasbrunch of high tea: deze vegan mini-wortelsoep is van alle markten thuis!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig