Vegan bietsteak met roomsaus
bewaar
bewaar

Vegan bietsteak met roomsaus

Een veganistisch hoofdgerecht voor kerst is een feest voor iedereen aan tafel. Want deze bietsteak met roomsaus is er een om naar uit te kijken.

15 min. bereiden / 55 min. oventijd

6 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de bieten schoon en halveer ze in de lengte. Besmeer ⅕ van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 50-55 min. in de oven.

Pluk ondertussen ⅓ van de blaadjes van de basilicum. Doe met de rest van de olie in de hoge beker en pureer met de staafmixer

Verhit het plantaardig alternatief voor room in een kleine steelpan. Snijd de knoflook in plakjes, voeg toe en laat 5 min. zachtjes koken op laag vuur. Voeg de rest van de basilicum (inclusief takjes) toe en zet het vuur uit. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de basilicumroomsaus over een schaal. Verdeel de halve bieten erover. Druppel de groene olie over de saus en bestrooi met het zout. Serveer direct.

variatietipGrote rauwe bieten zijn niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar, vervang door portobello’s. Gril ze ca. 8 min. Keer halverwege.
achtergrondinfoMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan bietsteak met roomsaus

Een veganistisch hoofdgerecht voor kerst is een feest voor iedereen aan tafel. Want deze bietsteak met roomsaus is er een om naar uit te kijken.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig