Cordon Blij met romige tuinerwten-muntsaus en gebakken aardappeltjes (advertorial)
Een schot in de roos is deze knapperig gebakken vegan alternatief voor vlees, met een romige binnenkant en gecombineerd met een frisgroene saus. Daar word je blij van!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schep de krieltjes om met de helft van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 25 min. lichtbruin en knapperig in de oven. Leg de stukken Cordon Blij na 10 min. naast de krieltjes op de bakplaat. Schep de krieltjes om en bak samen nog 15 min.
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tuinerwten toe en bak nog 5 min. Schep ⅓ van het tuinerwtenmengsel uit de pan en zet apart tot gebruik.
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Verkruimel het bouillonblokje over het tuinerwtenmengsel in de pan en voeg de haver plantaardig alternatief voor room, het water en ¾ van de muntblaadjes toe. Roer door, breng aan de kook en laat 5 min. inkoken zonder deksel. Pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de tuinerwtensaus over borden en verdeel de krieltjes, Cordon Blij en de apart gehouden tuinerwten erover. Bestrooi met de rest van de munt.
Cordon Blij met romige tuinerwten-muntsaus en gebakken aardappeltjes (advertorial)
Een schot in de roos is deze knapperig gebakken vegan alternatief voor vlees, met een romige binnenkant en gecombineerd met een frisgroene saus. Daar word je blij van!
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schep de krieltjes om met de helft van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 25 min. lichtbruin en knapperig in de oven. Leg de stukken Cordon Blij na 10 min. naast de krieltjes op de bakplaat. Schep de krieltjes om en bak samen nog 15 min.
Snijd ondertussen de uien in dunne halve ringen en de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de tuinerwten toe en bak nog 5 min. Schep ⅓ van het tuinerwtenmengsel uit de pan en zet apart tot gebruik.
Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Verkruimel het bouillonblokje over het tuinerwtenmengsel in de pan en voeg de haver plantaardig alternatief voor room, het water en ¾ van de muntblaadjes toe. Roer door, breng aan de kook en laat 5 min. inkoken zonder deksel. Pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de tuinerwtensaus over borden en verdeel de krieltjes, Cordon Blij en de apart gehouden tuinerwten erover. Bestrooi met de rest van de munt.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
900 g minikrieltjes
4 el milde olijfolie
4 De Vegetarische Slager cordon blij's
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
450 g diepvries tuinerwten
7½ g verse munt
½ vegan groentebouillonblokje
200 ml haver keuken (alternatief voor kookroom)
200 ml water
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer