Grand entree

Grand entree

Ga voor een grand entree als feestelijk voorgerecht met het kerstdiner. Zie een grand entree als een proeverij van je favoriete kerstvoorgerechtjes. Van mini-garnalencocktail tot carpaccio crostini en van (pompoen)soep in een glaasje tot zalmbonbon. Zo kan iedereen pakken én proeven wat-ie wil.

Grand entree: zalmbonbon maken

Grand entree: zalmbonbon maken

  1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in parten. Snijd de dille fijn.
  2. Schep de Hollandse garnalen om met de citroenmayonaise, 1 tl citroenrasp, een ½ el citroensap en ¾ van de dille (per 6 personen).
  3. Leg een stuk vershoudfolie in kopjes. Verdeel de plakjes zalm over de kopjes. Zorg ervoor dat de onderkant en zij kanten goed bedekt zijn. Verdeel het garnalenmayomengsel erover. Vouw de randen zalm over de vulling zodat alles bedekt is. Vouw de folie erover en draai de bovenkant als een toffee dicht. Zet tot gebruik in de koelkast.
  4. Verwijder de folie van de zalmbonbons en leg in het midden van elk bord een zalmbonbon. Garneer met de rest van het citroenrasp en de rest van de dille en leg op elk bord een partje citroen.