Mini-pasteitjes met runderragout
Het is Kerstmis, dus pastei hoort erbij! Uitdelen maar, deze mini-pasteitjes met runderragout.
Aan de slag
Bestrooi het vlees met peper en zout en snijd eventuele grote stukken kleiner. Doe het vlees samen met de bouillonblokjes en het water in een (soep)pan, breng op hoog vuur aan de kook en laat op laag vuur 2 uur met de deksel op de pan zachtjes koken. Neem het vlees uit de pan en bewaar de bouillon.
Verwarm de oven voor op 165 °C. Snijd de sjalotten in dunne halve ringen en de tenen knoflook fijn. Verhit de boter en bak de sjalot en knoflook op laag vuur 15 min. Schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur (roux). Voeg 200 ml bouillon (per 12 porties) en de slagroom toe aan de roux en laat al roerend met een garde op middelhoog vuur binden.
Verwarm de bladerdeegbakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.
Snijd de peterselie fijn. Trek met 2 vorken het vlees in stukjes en voeg samen met ⅔ van de peterselie toe aan de roux. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat eventueel wat inkoken op laag vuur tot een mooie ragout.
Schep de ragout in de bakjes, en eventueel iets ernaast. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Mini-pasteitjes met runderragout
Het is Kerstmis, dus pastei hoort erbij! Uitdelen maar, deze mini-pasteitjes met runderragout.
voorgerecht
null porties
195 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Bestrooi het vlees met peper en zout en snijd eventuele grote stukken kleiner. Doe het vlees samen met de bouillonblokjes en het water in een (soep)pan, breng op hoog vuur aan de kook en laat op laag vuur 2 uur met de deksel op de pan zachtjes koken. Neem het vlees uit de pan en bewaar de bouillon.
Verwarm de oven voor op 165 °C. Snijd de sjalotten in dunne halve ringen en de tenen knoflook fijn. Verhit de boter en bak de sjalot en knoflook op laag vuur 15 min. Schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur (roux). Voeg 200 ml bouillon (per 12 porties) en de slagroom toe aan de roux en laat al roerend met een garde op middelhoog vuur binden.
Verwarm de bladerdeegbakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.
Snijd de peterselie fijn. Trek met 2 vorken het vlees in stukjes en voeg samen met ⅔ van de peterselie toe aan de roux. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat eventueel wat inkoken op laag vuur tot een mooie ragout.
Schep de ragout in de bakjes, en eventueel iets ernaast. Bestrooi met de rest van de peterselie.
vegatip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g runder soepvlees
2 runderbouillontabletten
1½ l heet water
150 g sjalotten
2 tenen knoflook
25 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
125 ml verse slagroom
12 AH Excellent Feestfavoriet bladerdeegbakjes in stervorm
15 g verse platte peterselie