Pasteitjes met kipragout
Dé ingrediënten voor deze klassieke kipragout zijn malse kippenpoten en roux van boter, bloem en bouillon. En omdat het kerst is: ook slagroom.
Aan de slag
Doe de kippenpoten en bouillontabletten met het water in een pan, breng aan de kook en laat op laag vuur 30 min. zachtjes koken. Neem de poten uit de bouillon en laat 30 min. afkoelen. Bewaar de bouillon.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons 6 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwijder het vel van de kippenpoten. Pluk met 2 vorken het vlees van de botten en snijd in stukjes. Verhit de rest van de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe (roux). Voeg de vadouvan toe en laat de roux op laag vuur in 3 min. gaar worden. Roer regelmatig.
Voeg 375 ml van de afgekoelde bouillon (per 6 personen) en de slagroom toe aan de roux en laat al roerend met een garde op middelhoog vuur binden. Voeg de kip en champignons toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat eventueel inkoken op laag vuur als de ragout te dun is.
Bak de ragoutbakjes in 8 min. af in de oven. Schep de ragout in de bakjes en knip de bieslook erboven.
Pasteitjes met kipragout
Instructievideo - 02:10 min.
Pasteitjes met kipragout
Dé ingrediënten voor deze klassieke kipragout zijn malse kippenpoten en roux van boter, bloem en bouillon. En omdat het kerst is: ook slagroom.
voorgerecht
null personen
335 kcal
30 min. bereiden
60 min. wachten
8 min. oventijd
Aan de slag
Doe de kippenpoten en bouillontabletten met het water in een pan, breng aan de kook en laat op laag vuur 30 min. zachtjes koken. Neem de poten uit de bouillon en laat 30 min. afkoelen. Bewaar de bouillon.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons 6 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwijder het vel van de kippenpoten. Pluk met 2 vorken het vlees van de botten en snijd in stukjes. Verhit de rest van de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe (roux). Voeg de vadouvan toe en laat de roux op laag vuur in 3 min. gaar worden. Roer regelmatig.
Voeg 375 ml van de afgekoelde bouillon (per 6 personen) en de slagroom toe aan de roux en laat al roerend met een garde op middelhoog vuur binden. Voeg de kip en champignons toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat eventueel inkoken op laag vuur als de ragout te dun is.
Bak de ragoutbakjes in 8 min. af in de oven. Schep de ragout in de bakjes en knip de bieslook erboven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 scharrelkippenpoten
2 kippenbouillontabletten
1 l water
250 g kastanjechampignons
50 g ongezouten roomboter
25 g tarwebloem
1 el vadouvan kruidenmix
125 ml verse slagroom
6 AH Excellent Feestfavoriet bladerdeegbakjes in stervorm
5 g verse bieslook
Dit heb je nodig
garde