Witlof met peer en brie brûlée
bewaar
bewaar

Witlof met peer en brie brûlée

Proef in één hap het bittere van de witlof in combinatie met het zoete van peer én het romige van brie. Deze witlof met peer en brie brûlée wil je gewoon serveren.

10 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de ongeschilde peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in de lengte in dunne partjes. Meng met de balsamico en bestrooi met peper. Halveer de plakjes prosciutto. Haal de blaadjes witlof los en verdeel de peer en prosciutto erover.

Schep de basterdsuiker in een ondiep bord. Snijd de brie in de lengte in plakjes en doop ze aan 1 kant in de suiker. Leg ze op een bord, met de gesuikerde kant boven, en brand 20-30 sec. met de brander tot de suiker karamelliseert. Laat 3 min. afkoelen tot een hard laagje ontstaat.

Vul de witlofschuitjes met de brie brulée en serveer ze in een kransvorm op een groot bord.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Witlof met peer en brie brûlée

Proef in één hap het bittere van de witlof in combinatie met het zoete van peer én het romige van brie. Deze witlof met peer en brie brûlée wil je gewoon serveren.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig