Witlof met peer en brie brûlée
Proef in één hap het bittere van de witlof in combinatie met het zoete van peer én het romige van brie. Deze witlof met peer en brie brûlée wil je gewoon serveren.
Aan de slag
Snijd de ongeschilde peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in de lengte in dunne partjes. Meng met de balsamico en bestrooi met peper. Halveer de plakjes prosciutto. Haal de blaadjes witlof los en verdeel de peer en prosciutto erover.
Schep de basterdsuiker in een ondiep bord. Snijd de brie in de lengte in plakjes en doop ze aan 1 kant in de suiker. Leg ze op een bord, met de gesuikerde kant boven, en brand 20-30 sec. met de brander tot de suiker karamelliseert. Laat 3 min. afkoelen tot een hard laagje ontstaat.
Vul de witlofschuitjes met de brie brulée en serveer ze in een kransvorm op een groot bord.
Witlof met peer en brie brûlée
Proef in één hap het bittere van de witlof in combinatie met het zoete van peer én het romige van brie. Deze witlof met peer en brie brûlée wil je gewoon serveren.
null porties
80 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ongeschilde peer in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in de lengte in dunne partjes. Meng met de balsamico en bestrooi met peper. Halveer de plakjes prosciutto. Haal de blaadjes witlof los en verdeel de peer en prosciutto erover.
Schep de basterdsuiker in een ondiep bord. Snijd de brie in de lengte in plakjes en doop ze aan 1 kant in de suiker. Leg ze op een bord, met de gesuikerde kant boven, en brand 20-30 sec. met de brander tot de suiker karamelliseert. Laat 3 min. afkoelen tot een hard laagje ontstaat.
Vul de witlofschuitjes met de brie brulée en serveer ze in een kransvorm op een groot bord.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 peer
½ el witte balsamicoazijn
6 plakjes prosciutto crudo
2 stronken witlof
2 el lichtbruine basterdsuiker
150 g boerenbrie
Dit heb je nodig
crème brûlée-brander