Taugé

Taugé kom je in bijna iedere Oosterse keuken wel tegen en dat is met goede reden. Deze witte ontkiemde bonensoort geeft namelijk een kruidige bite aan je gerecht. Zorg ervoor dat je deze groente niet te lang kookt zodat het zo z'n knapperigheid behoudt.

Is taugé rauw te eten?

Is taugé rauw te eten?

Rauwe taugé heeft een fijne crisp en kun je prima rauw eten. Er bestaat echter wel de kans dat kiemgroente (zoals bijvoorbeeld taugé) besmet is met bacterien als salmonella. Zorg ervoor dat je je de taugé van te voren goed wast en even onderdompelt in heet water, hitte dood namelijk deze bacteriën.

Is taugé goed voor je?

Is taugé goed voor je?

Het is niet voor niets dat je taugé vaak terug ziet komen in verschillende Oosterse gerechten. Naast het feit dat je met taugé heel veel kanten op kan in de keuken, is het ook nog eens ontzettend gezond voor je! Deze kleine witte boontjes zitten namelijk tjokvol met vitamine B, C, calcium en ijzer, absoluut de moeite waard dus.

Ingrediënten

Bereiding