Omelet met pittige roerbakreepjes en soja-mayodressing
Een snelle-Jelle-recept voor een vegalunch vol smaak.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Klop de eieren los met de knoflook, wat peper en eventueel zout. Verhit in 2 koekenpannen elk een ½ el olie en verdeel het eimengsel over de pannen. Doe de deksel op de pan en bak de omeletten op laag vuur 5 min.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de roerbakreepjes op middelhoog vuur in 4 min. krokant. Voeg de laatste 2 min. de prei toe. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil. Pers de halve vrucht uit.
Meng de mayonaise, sojasaus, het limoenrasp en 1 el limoensap tot een dressing. Breng op smaak met peper. Verdeel de omelet over 2 borden en verdeel de roerbakreepjes, prei en taugé erover. Verdeel de dressing erover en bestrooi met het sesamzaad.
Omelet met pittige roerbakreepjes en soja-mayodressing
Een snelle-Jelle-recept voor een vegalunch vol smaak.
null personen
730 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Klop de eieren los met de knoflook, wat peper en eventueel zout. Verhit in 2 koekenpannen elk een ½ el olie en verdeel het eimengsel over de pannen. Doe de deksel op de pan en bak de omeletten op laag vuur 5 min.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de roerbakreepjes op middelhoog vuur in 4 min. krokant. Voeg de laatste 2 min. de prei toe. Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil. Pers de halve vrucht uit.
Meng de mayonaise, sojasaus, het limoenrasp en 1 el limoensap tot een dressing. Breng op smaak met peper. Verdeel de omelet over 2 borden en verdeel de roerbakreepjes, prei en taugé erover. Verdeel de dressing erover en bestrooi met het sesamzaad.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
4 middelgrote eieren
3 el (arachide)olie
180 g pittig gekruide tofu roerbakreepjes
200 g gesneden prei
½ limoen
2 el mayonaise
1 el sojasaus
65 g taugé
1 el zwart sesamzaad