Vegetarische noedels met tofu, komkommer en tahindressing
Snel, vegetarisch en alles in één pan!
Aan de slag
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine stukken van 1 cm. Schep om met 2 el azijn (per 4 personen) en laat staan tot gebruik.
Maak een dressing door de tahina, sojasaus, de rest van de azijn en het water te mengen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de tofu 4 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de spitskool toe en bak 2 min. al omscheppend mee. Voeg de noedels toe en verwarm 2 min.
Meng de dressing erdoor. Schep de komkommer en taugé erdoor en serveer.
Vegetarische noedels met tofu, komkommer en tahindressing
Snel, vegetarisch en alles in één pan!
bijgerecht
null personen
620 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in schuine stukken van 1 cm. Schep om met 2 el azijn (per 4 personen) en laat staan tot gebruik.
Maak een dressing door de tahina, sojasaus, de rest van de azijn en het water te mengen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de tofu 4 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de spitskool toe en bak 2 min. al omscheppend mee. Voeg de noedels toe en verwarm 2 min.
Meng de dressing erdoor. Schep de komkommer en taugé erdoor en serveer.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 komkommer
5 el wittewijnazijn
4 el tahina
2 el sojasaus
2 el water
2 el arachideolie
360 g pittig gekruide tofu roerbakreepjes
400 g gesneden spitskool
600 g Amoy straight to wok udon thick noodles
125 g taugé