Passievrucht

Passievrucht wordt steeds populairder in Nederland, en terecht! Het vruchtvlees wordt veel gebruikt in sappen en toetjes, maar wist je dat passievrucht ook lekker is om zo uit te lepelen?

Is passievrucht gezond?

Is passievrucht gezond?

Passievrucht is een ontzettend gezond stukje fruit. Zo zitten passievruchten boordevol met belangrijke vitaminen, mineralen en aminozuren. De paarse vrucht is voornamelijk een bron van vitamine A, vitamine C, kalium, ijzer, koper, magnesium en fosfor. Goed voor je dagelijkse dosis vitaminen dus! Vergeet vooral de pitjes niet te eten, zijn rijk aan antioxidanten, vezels, ijzer en zink.

Waar groeit een passievrucht? 

Waar groeit een passievrucht? 

De passievrucht komt van oorsprong uit Zuid-Amerika. Tegenwoordig wordt de vrucht vooral geïmporteerd vanuit Kenia, Brazilië, Venezuela, Zimbabwe en de Ivoorkust. De passievrucht groeit aan een klimplant.

Wanneer is passievrucht rijp? 

Wanneer is passievrucht rijp? 

Wanneer de schil van de passievrucht donkerpaars en glad is, is deze rijp en heerlijk zoetzuur van smaak. Is de schil gerimpeld? Dan is de vrucht nog rijper en het geleiachtige vruchtvlees zoeter.

Hoe bewaar je een passievrucht?  

Hoe bewaar je een passievrucht?  

Je kunt passievruchten 2 tot 3 dagen buiten de koelkast bewaren bij ca. 12-15°C.

Ingrediënten

Bereiding