Exotische limoen-gember-mangokwarktaart
Verjaardag of visite? Met deze frisse fruittaart met een Aziatisch smaaktintje kun je voor de dag komen.
Aan de slag
Schil de gember en snijd in plakjes. Breng in een steelpan de suiker met het water, de gember en limoenblaadjes aan de kook. Laat koken tot de suikerkristallen zijn opgelost, neem van het vuur en laat 30 min. afkoelen. Schenk de siroop door een zeef.
Smelt ondertussen in een steelpan de kokosolie en maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Schenk, terwijl de motor draait, de gesmolten kokosolie bij de koekkruimels. Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
Week 8 blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Klop de slagroom stijf. Breng het limoensap in een steelpan tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen. Meng de kwark met de siroop, het limoen-gelatinemengsel en het limoenrasp. Spatel de slagroom er zo luchtig mogelijk door. Schenk de helft van het kwarkmengsel in de springvorm. Zet 20 min. in de vriezer.
Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Verdeel over de kwark. Schep de rest van het kwarkmengsel erover en strijk glad. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Week de rest van de gelatine 5 min. in koud water. Halveer de passievruchten, schep het pulp eruit en doe met het water en de poedersuiker in een steelpan. Breng tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen. Verdeel het passievruchtmengsel over de bovenkant van de kwarktaart. Laat de kwarktaart nog 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer koud.
Gelatine verwerken
Instructievideo - 01:12 min.
Exotische limoen-gember-mangokwarktaart
Verjaardag of visite? Met deze frisse fruittaart met een Aziatisch smaaktintje kun je voor de dag komen.
null personen
385 kcal
60 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Schil de gember en snijd in plakjes. Breng in een steelpan de suiker met het water, de gember en limoenblaadjes aan de kook. Laat koken tot de suikerkristallen zijn opgelost, neem van het vuur en laat 30 min. afkoelen. Schenk de siroop door een zeef.
Smelt ondertussen in een steelpan de kokosolie en maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Schenk, terwijl de motor draait, de gesmolten kokosolie bij de koekkruimels. Verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet tot gebruik in de koelkast.
Week 8 blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Klop de slagroom stijf. Breng het limoensap in een steelpan tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen. Meng de kwark met de siroop, het limoen-gelatinemengsel en het limoenrasp. Spatel de slagroom er zo luchtig mogelijk door. Schenk de helft van het kwarkmengsel in de springvorm. Zet 20 min. in de vriezer.
Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Verdeel over de kwark. Schep de rest van het kwarkmengsel erover en strijk glad. Laat 2 uur opstijven in de koelkast.
Week de rest van de gelatine 5 min. in koud water. Halveer de passievruchten, schep het pulp eruit en doe met het water en de poedersuiker in een steelpan. Breng tegen de kook aan. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen. Verdeel het passievruchtmengsel over de bovenkant van de kwarktaart. Laat de kwarktaart nog 2 uur opstijven in de koelkast. Serveer koud.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 cm verse gember
175 g kristalsuiker
175 ml kraanwater
4 Vanka Kawat diepvries purutblaadjes
100 g kokosolie
250 g gemberkoekjes
10 blaadjes gelatine
2 limoenen
250 g verse slagroom
500 g volle Franse kwark
1 eetrijpe mango
3 passievruchten
2 el kraanwater
2 el poedersuiker
Dit heb je nodig
keukenmachine
springvorm (Ø 24 cm)