Kokosyoghurttaart met mango
Geef een tropisch tintje aan je dag met deze frisse, zonnige voorjaarstaart.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng de kokosolie erdoor. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.
Week 6 blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Schil ondertussen 1 mango, snijd het vruchtvlees van de pit in plakjes en verdeel over de koekbodem. Breng in een steelpan 2 el water tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot de gelatine is opgelost.
Spatel de gelatine door de kokos-limoen yoghurt en verdeel over de koekbodem. Laat 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Week de rest van de gelatine 5 min. in koud water. Laat de mangoschijven uitlekken en doe met de crème fraîche in een hoge beker. Pureer met de staafmixer.
Breng in een steelpan 1 el water tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het hete water en roer tot de gelatine is opgelost. Spatel de gelatine door de mangocrème en verdeel gelijkmatig over de kokosyoghurt. Laat 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Neem de taart uit de koelkast. Schil de 2e mango, snijd het vruchtvlees van de pit in plakjes en leg als een waaier op de taart. Rasp de groene schil van de limoen over de taart en serveer.
Kokosyoghurttaart met mango
Instructievideo - 04:37 min.
Mango snijden
Instructievideo - 01:02 min.
Kokosyoghurttaart met mango
Geef een tropisch tintje aan je dag met deze frisse, zonnige voorjaarstaart.
null personen
180 kcal
30 min. bereiden
240 min. wachten
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng de kokosolie erdoor. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm en bak ca. 10 min. in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.
Week 6 blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Schil ondertussen 1 mango, snijd het vruchtvlees van de pit in plakjes en verdeel over de koekbodem. Breng in een steelpan 2 el water tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe en roer tot de gelatine is opgelost.
Spatel de gelatine door de kokos-limoen yoghurt en verdeel over de koekbodem. Laat 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Week de rest van de gelatine 5 min. in koud water. Laat de mangoschijven uitlekken en doe met de crème fraîche in een hoge beker. Pureer met de staafmixer.
Breng in een steelpan 1 el water tegen de kook aan en neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan het hete water en roer tot de gelatine is opgelost. Spatel de gelatine door de mangocrème en verdeel gelijkmatig over de kokosyoghurt. Laat 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.
Neem de taart uit de koelkast. Schil de 2e mango, snijd het vruchtvlees van de pit in plakjes en leg als een waaier op de taart. Rasp de groene schil van de limoen over de taart en serveer.
bereidingstip:
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
125 g Nizza kokos koekjes
60 g kokosolie
8 blaadjes gelatine
2 eetrijpe mango's
3 el kraanwater
600 ml Danio kokos-limoen kwark
425 g mangoschijven op siroop
125 g crème fraîche
1 limoen
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 18 cm)
bakpapier
keukenmachine
staafmixer