Kwarktaart met kokos en mango
De kokos en mango maken de taart heerlijk fris.
Aan de slag
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal in de keukenmachine de dadels, granola en kokosolie tot een samenhangend mengsel. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
Schil de mango en snijd in blokjes van een ½ cm. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Week de gelatine in koud water. Verwarm in een pannetje het limoensap met het water. Neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
Meng de mangoblokjes, het gelatine-limoenmengsel, limoenrasp, de kokossnippers en de honing door de kwark. Verdeel het kwarkmengsel over de bodem van de springvorm en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi met de kokos.
Kwarktaart met kokos en mango
De kokos en mango maken de taart heerlijk fris.
null personen
425 kcal
20 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Maal in de keukenmachine de dadels, granola en kokosolie tot een samenhangend mengsel. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
Schil de mango en snijd in blokjes van een ½ cm. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Week de gelatine in koud water. Verwarm in een pannetje het limoensap met het water. Neem van het vuur en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
Meng de mangoblokjes, het gelatine-limoenmengsel, limoenrasp, de kokossnippers en de honing door de kwark. Verdeel het kwarkmengsel over de bodem van de springvorm en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Bestrooi met de kokos.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
175 g dadels zonder pit
120 g ovengebakken granola havervlokken
60 g kokosolie
1 eetrijpe mango
1 limoen
12 blaadjes gelatine
50 ml water
100 g kokossnippers
3 el vloeibare honing
1 kg Almhof Magere Franse kwark naturel
Dit heb je nodig
keukenmachine
springvorm (diameter 24 cm)
bakpapier