Lactosevrij kwarktaartje met mango
Lactosevriendelijke verleiding: het mango madness kwarktaartje.
Aan de slag
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Smelt de kokosolie in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Doe het koekkruim in een kom en roer de gesmolten olie erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de bakvorm. Druk aan en zet tot gebruik in de koelkast.
Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil de mango’s en snijd in blokjes van een ½ cm.
Doe ⅔ van de mango met 1 el limoensap (per 9 stuks), de ahornsiroop en het vanille-extract in de hoge beker van de staafmixer en pureer. Doe de mangopuree in een steelpan en breng tegen de kook aan. Haal van het vuur, voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen. Laat 15 min. afkoelen.
Meng het mangomengsel door de kwark, verdeel over de bodem van de taart en laat in 3 uur opstijven in de koelkast. Haal de blaadjes munt los. Snijd de taart in 9 stukken en verdeel de rest van de mango, de muntblaadjes en het limoenrasp erover.
Lactosevrij kwarktaartje met mango
Lactosevriendelijke verleiding: het mango madness kwarktaartje.
null personen
280 kcal
20 min. bereiden
195 min. wachten
Aan de slag
Bekleed de bakvorm met bakpapier. Smelt de kokosolie in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Doe het koekkruim in een kom en roer de gesmolten olie erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de bakvorm. Druk aan en zet tot gebruik in de koelkast.
Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil de mango’s en snijd in blokjes van een ½ cm.
Doe ⅔ van de mango met 1 el limoensap (per 9 stuks), de ahornsiroop en het vanille-extract in de hoge beker van de staafmixer en pureer. Doe de mangopuree in een steelpan en breng tegen de kook aan. Haal van het vuur, voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen. Laat 15 min. afkoelen.
Meng het mangomengsel door de kwark, verdeel over de bodem van de taart en laat in 3 uur opstijven in de koelkast. Haal de blaadjes munt los. Snijd de taart in 9 stukken en verdeel de rest van de mango, de muntblaadjes en het limoenrasp erover.
vegatip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
80 g kokosolie
200 g haverkoekjes
4 blaadjes gelatine
1 limoen
2 eetrijpe mango's
3 el ahornsiroop
1 tl vanille-extract
450 g vrij van lactose magere kwark
2 takjes verse munt
Dit heb je nodig
bakpapier
bakvorm (20 x 20 cm, ingevet)
staafmixer met hoge beker