Lactosevrij kwarktaartje met mango
bewaar
bewaar

Lactosevrij kwarktaartje met mango

Lactosevriendelijke verleiding: het mango madness kwarktaartje.

20 min. bereiden / 3 uur 15 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Bekleed de bakvorm met bakpapier. Smelt de kokosolie in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Doe het koekkruim in een kom en roer de gesmolten olie erdoor. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de bakvorm. Druk aan en zet tot gebruik in de koelkast.

Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Schil de mango’s en snijd in blokjes van een ½ cm.

Doe ⅔ van de mango met 1 el limoensap (per 9 stuks), de ahornsiroop en het vanille-extract in de hoge beker van de staafmixer en pureer. Doe de mangopuree in een steelpan en breng tegen de kook aan. Haal van het vuur, voeg de uitgeknepen gelatine toe en laat al roerend oplossen. Laat 15 min. afkoelen.

Meng het mangomengsel door de kwark, verdeel over de bodem van de taart en laat in 3 uur opstijven in de koelkast. Haal de blaadjes munt los. Snijd de taart in 9 stukken en verdeel de rest van de mango, de muntblaadjes en het limoenrasp erover.

vegatipVervang de gelatine door agaragar. Doe in stap 3 de mangopuree samen met 7 g agaragar in een steelpan en breng aan de kook. Roer goed door met een garde, zodat de agaragar oplost. Kook al roerend 1 min. Doe in een kom en laat 15 min. afkoelen. Ga verder met stap 4.
bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Lactosevrij kwarktaartje met mango

Lactosevriendelijke verleiding: het mango madness kwarktaartje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig