Kerstboomcake
Wat een wonder-lekkere takken aan deze denneboom! Bak deze mooie kerstboomcake gevuld met mangomousse en frambozen en je hebt een feestelijke afsluiter voor je kerstdiner.
20 min. bereiden / 40 min. oventijd / 1 uur 10 min. wachten
14 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Klop de helft van de boter en basterdsuiker met de handmixer 1 min. Voeg de eieren, 2 tl vanille-extract (per kerstboomcake) en zout toe en mix 2-3 min. tot een glad mengsel. Meng het citroenrasp erdoor. Zeef de bloem en het bakpoeder erover en roer het er met een spatel luchtig door.
Vet de siliconen bakvorm lichtjes in. Schep het beslag in de holten, tot ca. 1 cm onder de rand en strijk glad. Bak de cake 35-40 min. met de grootste holte achterin de oven. Laat 10 min. afkoelen in de vorm en 1 uur uit de vorm op een rooster. Snijd overhangende delen cake eraf, zodat je 3 rechte cakes overhoudt.
Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de rest van de boter, vanille en de poedersuiker met een hand- of staande mixer (met garde opzetstuk) in 10 min. tot een luchtige witte botercrème. Klop de afgekoelde en gesmolten witte chocolade erdoorheen. Schep in een spuitzak met spuitmondje. Gebruik de botercrème direct of bewaar in de koelkast.
Verkruimel de framboos grof. Verdeel ⅔ van de mango-passievruchtmousse in een dikke laag over de bovenkant van de grote cake en verdeel er ⅔ van het frambozenkruim over. Verdeel de rest van de mousse en de rest van de frambozen over de laatste 2 lagen. Strijk uitstekende randen mousse glad. Zet eventueel in de vriezer of koelkast tot je de taart afmaakt.
Besmeer de buitenkant van de cake met ⅙ van de botercrème. Strijk glad. Zet de taart 15 min. in de koelkast. Spuit de rest van de botercrème in gelijkmatige toefjes rondom de taart, begin onderaan en ga langzaam naar boven. Versier de taart met de gouden parels.
Kerstboomcake
Wat een wonder-lekkere takken aan deze denneboom! Bak deze mooie kerstboomcake gevuld met mangomousse en frambozen en je hebt een feestelijke afsluiter voor je kerstdiner.
nagerecht
null personen
570 kcal
20 min. bereiden
70 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Klop de helft van de boter en basterdsuiker met de handmixer 1 min. Voeg de eieren, 2 tl vanille-extract (per kerstboomcake) en zout toe en mix 2-3 min. tot een glad mengsel. Meng het citroenrasp erdoor. Zeef de bloem en het bakpoeder erover en roer het er met een spatel luchtig door.
Vet de siliconen bakvorm lichtjes in. Schep het beslag in de holten, tot ca. 1 cm onder de rand en strijk glad. Bak de cake 35-40 min. met de grootste holte achterin de oven. Laat 10 min. afkoelen in de vorm en 1 uur uit de vorm op een rooster. Snijd overhangende delen cake eraf, zodat je 3 rechte cakes overhoudt.
Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de rest van de boter, vanille en de poedersuiker met een hand- of staande mixer (met garde opzetstuk) in 10 min. tot een luchtige witte botercrème. Klop de afgekoelde en gesmolten witte chocolade erdoorheen. Schep in een spuitzak met spuitmondje. Gebruik de botercrème direct of bewaar in de koelkast.
Verkruimel de framboos grof. Verdeel ⅔ van de mango-passievruchtmousse in een dikke laag over de bovenkant van de grote cake en verdeel er ⅔ van het frambozenkruim over. Verdeel de rest van de mousse en de rest van de frambozen over de laatste 2 lagen. Strijk uitstekende randen mousse glad. Zet eventueel in de vriezer of koelkast tot je de taart afmaakt.
Besmeer de buitenkant van de cake met ⅙ van de botercrème. Strijk glad. Zet de taart 15 min. in de koelkast. Spuit de rest van de botercrème in gelijkmatige toefjes rondom de taart, begin onderaan en ga langzaam naar boven. Versier de taart met de gouden parels.
bereidingstip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 biologische citroen
400 g ongezouten roomboter
200 g witte basterdsuiker
4 middelgrote scharreleieren
2 el vanille-extract
¼ tl zout
200 g tarwebloem
1½ tl bakpoeder
225 g witte chocolade
1½ tl vanille-extract
100 g poedersuiker
3 el AH Excellent gevriesdroogde frambozen
300 g AH Excellent mousse mango-passievrucht
3 el AH Excellent parels goud
Dit heb je nodig
keukenmachine of handmixer
siliconen bakvorm toren (3-delig)
spuitzak met stervormig mondje